Hoşgeldiniz  

İşte Büyükşehir yönetimi

SEMİH KÖKEN | 11 Nisan 2014 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset, Yaşam A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk belediye meclis toplantısında geçmişte meclisin siyasetin kısır çekişmesi içinde boğulup kaldığı günler yaşadığını belirterek, “Bundan kazanan Antalya olmaz. Bundan kazanan tartışma heveslisi insanlar olur. Bu dönemin Antalya’ya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Huzurlu ve barış içinde olan bir ortamda çok daha başarılı hizmetlere imza atacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Menderes Türel başkanlığındaki ilk toplantısını Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 19 ilçeyi de içine alan yeni yapısıyla üye sayısı 103 kişiye çıkan meclis için ASAT’ın toplantı salonu yeniden düzenlendi. Salonda yere monte koltuklar sökülüp meclis üyeleri için sıralar kondu, salonun her iki yanına da izleyiciler için tribün yapıldı.

SANDALYE DAĞILIMI

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni meclis yapısında çoğunluk muhalefetin oldu. Ak Parti, mecliste İbradı hariç 18 ilçeden gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’le birlikte 50 üyeyle mecliste temsil edilirken, CHP’nin üyesi sayısı 29 ve MHP’nin üye sayısı ise 24 oldu. Mecliste siyasi partiler ön sıralarını belediye başkanlarıyla grup sözcülerine bıraktı. Ak Parti’de gurup sözlüğünü Bahattin Bayraktar, CHP’de Songül Başkaya ve MHP’de ise Selçuk Senirli üstlendi. Sadece 20 gündem maddesiyle toplanan mecliste oylamalar uzun sürünce saat 09.00’da başlayan meclise 13.00- 14.30 saatleri arasında öğle arası verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında meclis divan katiplerinden meclis başkan vekiline, meclis ihtisas komisyonlarından Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu birliklere seçimler yapıldı. Meclis başkanlık divanına Ak Parti meclis üyeleri Halil Öztürk ve Muhammet Ural’ın seçilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, meclis açılış konuşmasını yaptı.

‘KAYBEDECEK 1 SANİYEMİZ YOK’

Mecliste siyasi parti ayrımı olmaksınız 5 sene en güzel hizmetleri hep birlikte yapmak için büyük gayretin içerisinde olacaklarını belirten Başkan Türel, “Antalya halkı sandıkta yüzde 89’luk bir katılım göstermekle demokrasiye olan bağlılığını en güzel şekilde ortaya koymuştur. 5 sene önümüzde çok önemli bir hizmet dönemi. Aslında bu 5 senenin çok hızlı akıp geçtiğini tecrübeli belediye başkanı, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız gayet iyi bilirler. O yüzden kaybedecek 1 saniyemiz bile söz konusu değildir” dedi.

‘HERKESE EŞİT MESAFEDİYİM’

Türel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ara verdiği geçmiş 5 yıl içinde TBMM çatısı altında ve partisinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak üstlendiği sorumlulukların kendisine önemli tecrübeler yüklediğini belirterek, “Değişen bir Menderes Türel olarak Antalya’nın hizmetine talip olduğumu, adaylık sürecinde de ifade etmiştim. Özellikle muhalefet, iktidar ayrımı yapmaksızın bütün meclis üyesi arkadaşlarıma eşit mesafede bulunacağımı bilmenizi isterim” diye konuştu.

‘ROZETLERİMİZİ BIRAKTIK’

Büyükşehir meclisinin siyasi tartışmalarına vesile olacak bir çatı olmadığının altını çizen Başkan Türel, şunları söyledi:

“Siyasi rozetlerimizi Büyükşehir Belediyesi kapısı önünde bırakmak suretiyle Antalya’ya eşit hizmeti önemsemek, gayret etmek vazifemiz olmalıdır. Geçmişte meclis çatısı altında hizmet adına olması gerekiyor iken zaman zaman siyasetin kısır çekişmesi içinde hep birlikte boğulup kaldığımız günler olmuştur. Bunları geride bırakmalıyız. Bundan kazanan Antalya olmaz. Bundan kazanan maalesef siyaset kurumu içindeki tartışma heveslisi insanlar olur. O yüzden biz burada önceliği hep Antalya’ya hizmet olarak gündemimizde tutmak zorundayız. Bu dönemin Antalya’ya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Huzurlu ve barış içinde olan bir ortamda çok daha başarılı hizmetlere imza atacağımızı ifade etmek isterim.”

Huzur ve barış içindeki bir ortamda başarının tek sahibinin ne Büyükşehir Belediye Başkanlığı ne Ak Parti grubu ne de başka bir yapı olacağını vurgulayan Menderes Türel, “Bunun sorumluluğu başarı da ve başarısızlık da hepimizindir” dedi.

TÜREL’İN VEKİLLERİ VE ENCÜMENİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmasının ardından meclis gündem görüşmelerine geçildi. Büyükşehir’de meclis başkanvekillerine gizli oylama sonucunda Ak Parti’den Ahmet Büyükakça ve Can Kasapoğlu seçildi. Büyükşehir Encümeni ise yine gizli oyla Ak Parti’den Mesut Kocagöz, Esat Göyük, Adurrahman Yılmaz, Bahadır Yantaç ve Mehmet Başaran’dan oluştu.

ELEKTRONİK OYLAMA SORUN OLDU

Büyükşehir’de meclis ihtisas komisyonlarına üye seçimi ise açık oyla yapıldı. Açık oylamada Büyükşehir Belediye Meclisi ilk defa elektronik oylama sistemini kullandı. Meclis üyelerinden önlerinde kumandadan oy kullanmaları istenirken elektronik oylamanın sonuçları kısa bir tartışmaya neden oldu. Birkaç denemenin ardından meclis üyeleri nasıl oy kullanacaklarını çözdü.

CHP GÜCÜNÜ DENEDİ AMA OLMADI

Büyükşehir’de meclis komisyonları tüm siyasi partilerin ortak görüşüyle 9 kişiden oluşturuldu. Komisyonlara AK Parti 5 üye, CHP ve MHP ise 2’şer üye verdi. Komisyon üyeleri meclisten oy birliğiyle geçerken CHP meclisteki gücünü Akdeniz Belediyeler Birliği seçimlerinde denedi. 10 asil ve 5 yedek üyenin seçimlerinde Ak Parti grubu MHP’li meclis üyesi Ahmet Can’ı da içine alan 10 kişilik bir liste önerdi. CHP ise kendi 5 kişilik listesini sundu. Gizli oyla yapılan oylamanın ardından MHP’li Can 57 oyla en yüksek oyu alırken CHP’li üyelere sadece 31 oy çıktı ve liste dışı kaldı. Ak Parti listesi seçimden tulum çıktı.668a8e15eed1308103bdbe2cdaae2211 turelmanset2RR8J_tepe

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle