Hoşgeldiniz  

İşte Ak parti Antalya adayları

SEMİH KÖKEN | 27 Ocak 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

İşte Ak parti Antalya adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtımı için geldiği Antalya’da büyükşehir dahil, ilçe belediye başkan adaylarını partililere tanıttı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ismi daha önce açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın aday tanıtım toplantısı için bugün Antalya’ya geldi. Toplantının yapıldığı 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu’nun sahne arkası, güvenlik önlemi nedeniyle boş tutulurken, diğer bölümleri tamamen doldu. Salon daha çok Cumhur İttifakı’na yönelik pankartlarla donatılırken, tanıtım toplantısına; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldı.

Önce başkan, sonra bakanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce kürsüye ilk çıkan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş oldu. AK Parti’nin Antalya siyasetindeki yerini ve hedeflerini anlatan Başkan Taş, Cumhur İttifakı’nın Antalya’da yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlayacağını söyledi. Ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı konuşmada, Kumluca’daki hasar tespit çalışmalarının 20 güne tamamlanacağını bildirdi. Fırtına ve hortum karşısında vatandaşları uyaran Pakdemirli, “TARSİM sigortaları çok çok önemli. TARSİM sigortası yaptırmanın yollarını kolaylaştıracağız. Mutlaka sigortalarımızı yaptıralım. Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Devlet gerekeni yapacaktır” dedi.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise AK Parti olarak Cumhur İttifakı’yla birlikte Antalya’da yine birinci parti olacaklarını belirterek, “Sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayıp gece gündüz çalışacağız” ifadelerini kullandı.


Türel: Heyecanımız Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, hortum ve fırtına hasarlarıyla ilgili değerlendirmesinde, “Bu olaylar altyapı yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.  Geçmişte çok daha az yağışlarla büyük su baskınları yaşandığını hatırlatan Türel, “Türkiye’de belediye yatırımları denildiğinde kaldırım taşlarının değişmesi geliyor. Günümüzde belediye yatırımları il ve ülke ekonomisine etki edecek önem taşıyor. Belediye yatırımları hayat kurtarıyor. Ekonomiye canlılık veriyor. Bu bir Antalya buluşması değil, Türkiye buluşmasıdır. Bugün günlerden Antalya. Burada Türkiye var, Antalya var. Heyecanımız Antalya, Antalya’nın geleceğidir” diye konuştu.

‘Toplam 359 projemiz var’

Antalya’nın vizyonunun küresel olduğunu dile getiren Türel şunları söyledi: “Bugün sizlerle küresel vizyonumuzu paylaşacağız. 359 projemiz var. Projelerimizin bedeli 12 milyar liraya yaklaştı. Önümüzdeki süreçte 20 milyarlık daha yatırım yapacağız. Biz dünya ile yarışıyoruz. Birileri kendine yetme peşinde. 5 yılda Antalya’yı çok iyi noktalara taşıdık. Geçen yıl 14 milyonu, bu yıl ise 20 milyon turisti konuşmaya başladık. Dünya değişti, Antalya değişti ama hala değişmeyenler var. Dev projelerimizle 70 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Yapamayacağımızı söylemeyiz, söylediysek yaparız.”

Erdoğan geldi, coşku arttı

Başkan Türel’in konuşmasını yaptığı sırada içeri giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Antalya Spor Salonu’nda coşku tavan yaptı. Türel’in konuşma arasında paylaşılan ve yeni dönem projelerinin yer aldığı ‘Yarının Antalyası’ adlı tanıtım filmini izleyen Erdoğan daha sonra coşkun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, Antalya’daki hortum ve fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. İlgili bakanlıkların ve kurumların gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, ilk saha tespit çalışmalarına göre yaklaşık 100 milyon maddi zararın olduğunun tahmin edildiğini ve gereğinin yapılacağını söyledi. Afetlerin önüne geçmenin mümkün olmadığını ama zararların aza indirilebileceğini de kaydeden Erdoğan, “Yıkımların önüne geçmek için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Tüm Antalyalılara geçmiş olsun” dedi.

‘Müjdeli haberler bekliyorum’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan daha sonra Antalya’nın, AK Parti’yi seçerek yüzlerini güldürdüğünü belirterek şöyle devam etti: “Konyaaltı, Kepez’in yanında. Konyaaltı inşallah 31 Mart’ta kararını veriyor değil mi? Verdi mi? Aksu, Manavgat, Elmalı, Gazipaşa hazır mı? Hazır olmayan yok. Kepez zaten hazır. Büyükşehir ve ilçelerde partimizi temsil edecek adaylarımıza başarılar diliyorum. 31 Mart günü zillet ittifakını, illet ittifakını layık olduğu yere göndermeye var mıyız? Antalya gerçek bir dünya şehridir. Bu şehre ziyarete gelen turist sayısı 12.5 milyon. Tarım ürünleri alanında da Antalya bir markadır. G20, Expo gibi dev organizasyonlar ülkemizi mahcup etmemişti. Antalya’yı daha büyük başarılara hazırlamak istiyoruz. Denizi, kıyıları, kumsalı, bahçeleri, tarlaları, dağları yeşili eşsizse insanı da benzersizdir. Antalya’yı sadece turizm değil gönüllerin de başkenti olarak görüyoruz. 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz, gönül belediyeciliğini zafere taşıyor muyuz, 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz? Seçim gecesi Antalya’dan müjdeli haberler bekliyorum.”

16 yılda 40 katrilyon yatırım

Konuşmasında Antalya’ya son 16 yılda 40 katrilyon yatırım yaptıklarını da hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “AK kadınlarla Konyaaltı’nı AK Parti’ye kazandıracağız. Antalya’da 3 millet bahçesi projemiz var. Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesi ekim ayında tamamlanıyor. Antalya’ya 1000 yataklı şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor onu da kazandıracağız. Antalya’da 4 bin 432 konutu hayata geçirdik. 2.5 katrilyon ihtiyaç sahiplerine destek verdik. Biz icraat yapıyoruz, laf değil. Karayolu ve tünel çalışmalarımız devam ediyor. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur hızlı tren projesinde etüt çalışmaları devam ediyor. Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya hızlı tren hattının da etüt çalışmaları sürüyor.  Antalya 31 Mart’ta hizmet siyasetine destek veriyor muyuz, AK Parti belediyeciliği diyor muyuz? İktidar ve belediye olarak el ele vererek bu eserleri Antalya’ya hızla kazandıracağız.”

‘Kifayetsiz muhalefet anlayışı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını muhalefeti eleştiren şu sözlerle tamamladı: “Son 5-6 yılda büyük mücadeleler verdik. Ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır. CHP işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Şimdi bölücü terör örgütüyle kol kola yürüyor, varsın yürüsün. Ama en güzel cevabı onlara Antalya verecek. Antalya hazır mı? Antalya unutma. Antalya 31 Mart’a haktan hakikatten yana birlikte yürümeye devam ediyor muyuz? İstismarcıları bir kez daha hüsrana uğratmaya var mısın? Durmak yok yola devam.”

7 ilçede isim değişmedi

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin ve Cumhur İttifakı’nın Antalya’daki 19 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra AK Parti’li yönetimlerin görevde bulunduğu 6 ilçede AK Parti’nin adayını değiştirmedi. Kepez, Aksu, Gündoğmuş, Gazipaşa, Elmalı ve Demre’de aynı isimlerle yola devam etme kararı alınırken, AK Parti’de, elde bulundurulan Serik, Kaş ve Akseki’de aday değişikliğine gidildiği görüldü. Kumluca’da ise milletvekili seçimleri için belediye başkanlığından istifa eden Hüsamettin Çetinkaya yeniden aday gösterildi.


İşte belediye başkan adayları

Erdoğan’ın tek tek anons ederek sahneye çağırdığı ve aralarında 3 kadın adayın da yer aldığı isimler şöyle:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Menderes Türel (AK Parti),

Kepez Belediye Başkan Adayı: Hakan Tütüncü (AK Parti),

Muratpaşa Belediye Başkan Adayı: Gökcen Özdoğan Enç (AK Parti),

Konyaaltı Belediye Başkan Adayı: Gaye Doğanoğlu (AK Parti),

Aksu Belediye Başkan Adayı: Halil Şahin (AK Parti),

Döşemealtı Belediye Başkan Adayı: Emre Afacan (AK Parti),

Serik Belediye Başkan Adayı: Enver Aputkan (AK Parti),

Manavgat Belediye Başkan Adayı: Hasan Öz (AK Parti),

İbradı Belediye Başkan Adayı: Hatice Sekmen (AK Parti),

Kumluca Belediye Başkan Adayı: Hüsamettin Çetinkaya (AK Parti),

Elmalı Belediye Başkan Adayı: Ümit Öztekin (AK Parti),

Demre Belediye Başkan Adayı: Süleyman Topçu (AK Parti),

Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı: Mehmet Özeren (AK Parti),

Kaş Belediye Başkan Adayı: Mutlu Ulutaş (AK Parti),

Akseki Belediye Başkan Adayı: İbrahim Özkan (AK Parti),

Gazipaşa Belediye Başkan Adayı: Adil Çelik (AK Parti),

Alanya Belediye Başkan Adayı: Adem Murat Yücel (MHP),

Finike Belediye Başkan Adayı: Nail Dülgeroğlu (MHP),

Korkuteli Belediye Başkan Adayı: Ömer Niyazi İşlek (MHP),

Kemer Belediye Başkan Adayı: Yusuf Üras (MHP).

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, MİLLETVEKİLLERİ VE ANTALYA ADAYLARIYLA BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ. (İHA/ANTALYA-İHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle