Hoşgeldiniz  

İsrail’den Türkiye dahil 3 ülkeye seyahat uyarısı

Semih Köken | 29 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

İsrail’den Türkiye dahil 3 ülkeye seyahat uyarısı

İsrail, IŞİD ve diğer cihatçı grupların olası bir saldırı düzenleyebileceği gerekçesiyle Türkiye, Mısır ve Ürdün’e dönük seyahat uyarısı yaptı.
İsrail, Pesah (Hamursuz) Bayramı öncesi Türkiye, Mısır ve Ürdün’e gidecek vatandaşlarını uyardı. Bayramda, IŞİD’in kontrol ettiği bölgelere komşu ülkelerden uzak durulması çağrısı yapan İsrail, en tehlikeli bölge olarak ise Mısır’ın Sina Yarımadası’nı gösterdi. Sina Yarımadası’nda çok yüksek somut tehdit olduğu belirtilen uyarıda; bölgeye seyahat planlayanların seyahatlerini iptal etmesi, halihazırda burada bulunanların ise bir an önce bölgeyi terk etmesi istendi.

TÜRKİYE İÇİN İKİNCİ SEVİYE UYARI

Sputnik’te yer alan habere göre, Türkiye için yapılan ”ikinci derece” seyahat uyarısı da ”somut tehdit” anlamına geliyor. Buna göre, İsrailli turistlerin ”tehlikeli” olarak gösterilen bölgelere olan seyahatlerini iptal etmesi, buralarda bulunanların ise bir an önce ülkelerine dönmesi anlamına geliyor.

MISIR’IN DİĞER BÖLGELERİ VE ÜRDÜN 3. SEVİYE

Mısır’ın diğer bölgeleri ve Ürdün için yapılan seyahat uyarısı ise 3. seviyede yer aldı. Bu, ‘somut tehdit’ olduğu ve İsraillilerin bu ülkeleri ziyaretten kaçınması gerektiği anlamına geliyor.

Mısır, Ürdün ve Türkiye’ye ek olarak İsrail vatandaşlarının Fas’a yapacakları zorunlu olmayan ziyaretleri ertelemeleri ayrıca ABD, Rusya, Belçika, Fransa, Almanya ve Hindistan’a gidecek olan İsrail vatandaşlarının olası terör saldırılarına ve İsraillilere yönelik kaçırma girişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle