Hoşgeldiniz  

İşadamının eşine cinayete azmettirmekten müebbet istendi

Semih Köken | 23 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İşadamının eşine cinayete azmettirmekten müebbet istendi

ANTALYA’da ayrı yaşadığı eşi Hüseyin Günaydın’ı, serveti için kız kardeşinin eşine öldürttüğü iddia edilen Ayşe Dudu Günaydın ile cinayeti işlediği iddia edilen diğer 2 sanık hakkında cumhuriyet savcısı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti.

Çağsan Yalıtım Cam Sanayi’nin sahibi 56 yaşındaki Hüseyin Günaydın, 11 Mayıs 2011’de pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Günaydın’ın bacanağı 28 yaşındaki Veli İlkan Taşkın ile arkadaşı 27 yaşındaki Gürcan Yeşilkaya Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, cinayetten suçlu bulunarak, Mayıs 2013’te ömür boyu hapse mahkum edildi.

CEZAEVİNDEN MEKTUP YAZDI, İKİNCİ DAVA AÇILDI

Veli İlkan Taşkın, bir süre sonra cezaevinden savcıya gönderdiği mektupta, kendisini baldızı 46 yaşındaki Ayşe Dudu Günaydın’ın azmettirdiğini iddia etti. Taşkın mektupta, baldızının ayrı yaşadığı kocasını serveti için öldürttüğünü, cinayeti işlemesi karşılığında kendisine vadedilen paranın da ödenmediğini iddia etti. Taşkın’ın iddiası üzerine Ayşe Dudu Günaydın’ın telefonları teknik takibe alındı. Suç unsurları görülmesi üzerine Günaydın ile cinayet suçunda kullanıldığı iddia edilen cep telefonu hattının sahibi Erkan Baysal tutuklandı. Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ayşe Dudu Günaydın ‘tasarlayarak insan öldürmeye azmettirme’ suçundan ömür boyu, Erkan Baysal ise ‘suça yardım etmekten’ 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

YARGITAY BOZDU, SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yargıtay, 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ve 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyaların birleştirilip davanın yeniden görülmesi için kararı bozdu. Bozma kararının ardından 5 yıllık tutukluluk süresini doldurdukları için tutuklu Veli İlkan Taşkın ile Gürcan Yeşilkaya tahliye edildi. Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada, Veli İlkan Taşkın ile Gürcan Yeşilkaya’nın tutuklanmasına karar verdi. Yeşilkaya tutuklanıp cezaevine gönderilirken firari Veli İlkan Taşkın hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Davanın görülen 11’inci duruşmasına tutuklu sanıklar Ayşe Dudu Günaydın, Gürcan Yeşilkaya ile tutuksuz yargılanan Erkan Baysal katıldı. Duruşmada ifade veren Ayşe Dudu Günaydın ve Gürcan Yeşilkaya tahliye talebinde bulundu. Mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanıklardan Erkan Baysal’ın ‘tasarlayarak adam öldürme suçundan’ beraatını isterken, Ayşe Dudu Günaydın’ın eşi Hüseyin Günaydın’ı öldürtmekten, Veli İlkan Taşkın ile Gürcan Yeşilkaya’yı ise ‘cinayet’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Erkan Baysal ise mütalaaya iştirak ettiğini söyledi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Aralık’a erteledi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle