Hoşgeldiniz  

İran-Alborz heyeti ATSO’yu ziyaret etti

Semih Köken | 18 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İran-Alborz heyeti ATSO’yu ziyaret etti

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) davetlisi olarak Hotel Equipment ve Food Product Fuarı için Antalya’ya gelen İran Alborz Ticaret Sanayi Madenler ve Ziraat Odası Başkanı Rahim Bana Molaei, ATSO’yu ziyaret etti.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) DAVETLISI OLARAK HOTEL EQUIPMENT VE FOOD PRODUCT FUARI ICIN ANTALYA'YA GELEN IRAN ALBORZ TICARET SANAYI MADENLER VE ZIRAAT ODASI BASKANI RAHIM BANA MOLAEI, ATSO'YU ZIYARET ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

İran Alborz Ticaret Sanayi Madenler ve Ziraat Odası Başkanı Rahim Bana Molaei ile Golnosh Company Genel Müdürü Hasan Khani ve Bazar Gostaran Shahriar Genel Müdürü Bita Bayat’ı, ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı Süleyman Özer, yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut ve yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızılsavaş karşıladı. Ziyarette, karşılıklı işbirliği çalışmaları, İran ile Antalya arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve ekonomik konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

‘TÜRKİYE’NİN EN ÇOK YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETİ OLAN İKİNCİ KENTİYİZ’

 

Alborz heyetine ATSO ve kent ekonomisi hakkında bilgiler veren Başkan Davut Çetin, ATSO’nun Türkiye’nin en çok yabancı yatırımcıya sahip ikinci kenti olduğunu söyledi. Kent ekonomisinin en önemli ayaklarının turizm ve tarım sektörleri olduğunu dile getiren Başkan Çetin, yabancı yatırımcıların da kente olan yoğun ilgisinin bu iki sektörün lokomotifliğinde ilerlediğini kaydetti.

 

Antalya’nın turizm ve tarım sektörlerinde Türkiye’nin en önemli kenti olduğunu kaydeden Davut Çetin, “Bu iki sektörün yanında organize sanayi bölgemiz ve yat üretiminde bir dünya markası haline gelen serbest bölgemiz bulunuyor. Antalya tarım ve turizmin yanında birçok sektörde de potansiyeli olan bir kent” diye konuştu.

 

‘TİCARİ BAĞLAR VE İŞBİRLİKLERİ BÖLGESEL BARIŞ ADINA DA ÖNEMLİ’

 

ATSO ile Alborz ilişkilerinin geçmişe dayandığını ifade eden Başkan Davut Çetin, şöyle konuştu:

 

“2016 yılında Alborz Ticaret Sanayi Madenler ve Ziraat Odası’nı ziyaret ederek ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalamıştık. Odanıza yapmış olduğumuz ziyaret, bugünkü dostluğun doğmasına vesile olmuştur. O ziyarette turizmden tarıma birçok alanda işbirliği fırsatı olduğunu görmüştük. Bugün İran ile Antalya arasında 105 milyon dolar düzeyinde bir ticaret hacmi var. Odamıza kayıtlı 3156 yabancı sermayeli üyemiz arasında 167 İran ortaklı firma bulunuyor. Bu rakamları daha yukarılara hep birlikte taşıyabiliriz.”

 

Ticaretin aynı zamanda yeni dostlukların ve işbirliklerinin kapısını açacağını kaydeden Başkan Davut Çetin, “Türkiye ve İran arasında kurulacak ticari bağların ve işbirliklerinin bölgesel barış ve istikrar adına da son derece önemli olduğuna inanıyorum. Biz, İran’ın Ortadoğu pazarındaki yerinden, İran da bizim Avrupa pazarı ile bağlarımızdan yararlanabilir. Bu konularda birlikte çalışabiliriz. Turizm ve tarımdaki tecrübelerimizi sizlerle paylaşabiliriz” dedi.

 

‘ATSO BİZE YOL GÖSTERİCİ OLABİLİR’

 

Antalyalı yatırımcıların İran’da önemli fırsatlar bulacağını dile getiren Alborz Ticaret Sanayi Madenler ve Ziraat Odası Rahim Bana Molaei ise özellikle tarım ve turizm sektöründe Antalyalı yatırımcıların tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. ATSO’nun bu konuda kendilerine önemli bir yol gösterici olduğunu da ifade eden Başkan Molaei, “Antalyalı yatırımcılar ile ikili görüşmeler yapıyoruz. Birçok sektörde ortaklaşa adımlar atarak iki ülke arasındaki ticareti arttırabiliriz. Bu çalışmalar ekonomilerimizi de ileriye taşıyacaktır. Kuzey Afrika, Orta Asya, Orta Doğu gibi pazarlarda ortak çalışmalarımızla önemli ticaret adımları atabiliriz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle