Hoşgeldiniz  

İNADINA ATATÜRK, İNADINA CUMHURİYET

Semih Köken | 05 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

İNADINA ATATÜRK, İNADINA CUMHURİYET

 

Kemer Belediyesi’nin Lapta ’ya hediye ettiği Atatürk heykelinin açılışı görkemli olacak

BÜYÜK AÇILIŞ 21 HAZİRAN’DA

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılarak Lapta Belediyesi’ne hediye edilen Atatürk Heykeli’nin açılış töreni 21 Haziran’da yapılacak. Başkan Gül “ Bu görkemli açılış Atatürk’ümüzü unutturmaya çalışanlara tokat gibi bir cevap olacak” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lapta Belediyesi, bu yılın başlarında kente yaptırdığı meydana bir Atatürk heykeli dikmek istedi. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bu konuda da Antalya’daki kardeş şehri olan Kemer Belediyesi’nden yardım istedi.

GÜL’DEN LAPTA’YA HEDİYE
Bu talebe anında cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Madem böyle bir şeye ihtiyaç var, heykeli biz yaptıralım ve size armağan edelim” dedi. Gül’ün talimatıyla çok kısa sürede yaptırılan 3,5 metre yüksekliğindeki Atatürk Heykeli KKTC’ye gönderildi ve Lapta Meydanı’na dikildi. Başkan Gül, “Atamızın heykelini yaptırıp Lapta kentimize armağan etmek benim için gurur verici bir hizmet olmuştur” derken Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, “Atatürk, Türklüğün lideridir. Biz Kıbrıslılar olarak Atatürkçü bir milletiz ve her zaman onun izinden yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AÇILIŞ GÖRKEMLİ OLACAK
21 Haziran 2017 Çarşamba günü KKTC’de düzenlenecek törenle heykelin açılışı gerçekleştirilecek. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün ev sahilliğinde yapılacak açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin üst düzey yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları davet edildi. Törende KKTC’den ve Türkiye’den üst düzey katılım olması bekleniyor.

TOKAT GİBİ CEVAP
21 Haziran günü Lapta Meydanı’nda büyük bir buluşmanın gerçekleşeceğine dikkat çeken Başkan Gül, “Lapta Belediyesi açılışa Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet eti. Eğer katılırlarsa bu bizim için büyük bir onur olacak. Burada bir vefa örneği sergilenecek. Atamızı unutturmamak için verdiğimiz mücadeleyi herkese bir kez daha duyuracağız. Çünkü son dönemde Atatürk’e yönelik hakaretler ve onu unutturma girişimleri daha da arttı. Biz bu saldırılara inat Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmayacağız, unutturmayacağız. Yolumuzu onun ilkeleri doğrultusunda çizeceğiz ve o yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Atamıza vefa borcumuzu onun bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine doğru ilerleyerek ödeyeceğiz. Bu açılış Cumhuriyete yapılan saldırılar karşısında dimdik ayakta olduğumuzun bir sembolü olacak. Onlara tokat gibi bir cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle