Hoşgeldiniz  

İlk askeri tesis Antalya’da yıkıldı

Semih Köken | 12 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İlk askeri tesis Antalya’da yıkıldı

ANTALYA’nın Serik İlçesi’nde 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakol binası, törenle yıkıldı.

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, askeri kışlaların şehir merkezleri dışına taşınacağını gündeme getirmişti. Bu kapsamda Antalya’da Serik Belediyesi, Atatürk Caddesi Çınaraltı Meydanı’nda 42 yıl önce inşa edilen ve geçen yıl boşaltılarak başka yere taşınan İlçe Jandarma Karakolu eski binasını törenle yıktı. Törene Serik Belediye Başkanı AK Partili Ramazan Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan ve vatandaşlar katıldı.

İLK KEPÇE BAŞKAN’DAN

Binaya ilk kepçe darbesini iş makinesinin başına geçen Belediye Başkanı Ramazan Çalık vurdu. Yıkımın ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Çalık, 2014 yılında göreve geldiğinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) giderek jandarma binasının ilçe merkezinde kaldırılması için talepte bulunduğunu söyledi. TOKİ’nin taleplerine sıcak baktığını ve 3 ay içinde ihaleyi tamamlayarak Antalya- Serik karayolundaki bir araziye yeni jandarma binası yapıldığını anlatan Çalık, “Jandarma bir süre önce şehir merkezindeki eski binasını boşalttı ve yeni yerine taşındı. Maliye Bakanlığı’ndan binanın tahsisini aldık. Kent meydanı oluşturmak için ilk kazmayı vurduk” dedi.

ŞEHİDİN ADI VERİLECEK

Darbe girişiminin olduğu gece İlçe Jandarma Komutanlığı’nda herhangi bir hareketlilik olmadığını da vurgulayan Başkan Çalık ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirmek için eski jandarma binamızın yıkımına başladık. Binanın önünde demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ‘Çınaraltı Meydanı’nı bu alanla birleştirerek Serik’e büyük bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bu meydanda darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını vereceğiz. Meydanın adı ‘İlk Kurşun Ömer Halisdemir Demokrasi Meydanı’ olacak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle