Hoşgeldiniz  

İçişleri Bakanlığı son noktayı koydu

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Belediyeler görev sınırları içinde görevlendirme yapabilir
İlçelere yapılan görevlendirmelerde insan hakkı ihlali yok

s3590İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde vatandaşlara hizmet verebilmek için yaptığı personel görevlendirmeleri ile ilgili yapılmak istenen manipülasyonlara son noktayı koydu. Belediyelerin yeni Büyükşehir Kanunu ile görev alanına giren ilçelere personel ataması yapma yetkisine tereddütsüz bir şekilde sahip olduğu kaydedilen kararda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu görevlendirmeleri personelin siyasi eğilimine göre yaptığı, personelin fişlendiği, mobing uygulandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yaptığı görevlendirmelerle ilgili Antalya Valiliği İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nun ve İnsan Hakları Kurulu raporunda geçen iddialarla ilgili bir delil olmadığına karar verildi.
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, yeni Büyükşehir Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren ilçelere yapılan personel görevlendirmeleri ile yapılan şikayetleri inceledi ve ortaya atılan iddiaların delillerinin olmadığına karar verdi. Müfettişler ilçelere daha iyi hizmet götürebilmek için yapılan görevlendirmelerin personelin düşüncelerine, siyasi eğilimlerine göre yapıldığı, personelin fişlendiği, mobing uygulandığı görev yolluklarının ödenmediği iddialarını tek tek inceledi.
BELEDİYE PERSONEL GÖREVLENDİRMESİ YAPABİLİR
Bakanlık müfettişleri, Belediyelerin kendi hizmet sınırları içinde personel görevlendirilmesi yapma hakkına sahip olduğunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de bu hakkını kullandığını belirtti. Bakanlığın 2015/367 nolu kararında, Büyükşehir Belediyesi sınırlarının il mülki sınırlarına genişlediği belirtilerek, belediyelerin ilçelerdeki hizmetleri yürütebilmek için ilçelere personel ataması yapabilme yetkisiyle ilgili herhangi bir tereddüt bulunmadığı vurgusu yapıldı.
BÜYÜKŞEHİR MAHKEME KARARLARINA UYDU
Yapılan ilk görevlendirmeler sonrasında İdari yargı makamlarının bazı görevlendirmeleri iptal ettiği kaydedilen kararda, verilen mahkeme kararlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığına dikkat çekildi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce kabul edilen Memur Kadrolarının Tahsisi Hakkında Yönetmeliği’yle yapılan atamalara bir standart getirildiği de ifade edildi.
PERSONEL TEK BİR SENDİKA ÜYESİ DEĞİL
Yapılan tüm görevlendirmeleri inceleyen İçişleri Bakanlığı Müfettişleri yapılan manipülasyonlar ve ortaya atılan iddiaları tek tek çürüttü. Müfettişler belirli bir siyasi görüşe sahip ve tek bir sendikanın üyesi olan personelin görevlendirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığına karar verdi. Kararda; görevlendirilen memurların iddia edildiği gibi tek bir sendika üyesi olmadığı, farklı sendikalara üye olduklarının belirlendiği, bu nedenle Tüm Yerel Sen üyelerini cezalandırmaya yönelik bir atama olduğunu söyleme imkanı bulunmadığı kaydedildi.

İNSAN HAKLARI İHLALİ YOK

Antalya Valiliği İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nun ve İnsan Hakları Kurulu’nun raporunda geçen beyanların doğruluğunu ispatlayıcı herhangi bir ifade, tutanak ve belge bulunmadığına dikkat çekilen kararda, memurların görev yerlerinde veya mesai saatleri içinde görev yerlerinde olmaya elverişli yerlerde ikamet etmelerinin gereklilik haline geldiği belirtildi.

İDDİALARIN DELİLİ YOK
Bakanlık Müfettişleri tarafından verilen kararda, ortaya atılan iddiaların dayanağının olmadığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı, dış ilçelere memur ataması veya görevlendirmesi işlemlerinin bazı personelin kişisel verilerine girilerek elde edildiği, düşüncelerine, siyasi eğilimlerine görev fişleme üzerine yapıldığı, bu uygulamanın mobing olduğu, görev yolluklarının keyfi olarak ödenmediğini ve bu şekilde personelin bilinçli olarak mağdur edildiğini ispat edecek delil bulunmadığına karar verdi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle