Hoşgeldiniz  

Hobi bahçesinde ihale süreci tamamlandı

Semih Köken | 10 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hobi bahçesinde ihale süreci tamamlandı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, domatesin kendi has kokusunun hissetmek isteyenler için Bahtılı’da 81 metrekare bahçeler ihtiyacı kadar tarım yapmasına imkan tanıyacak ‘hobi bahçelerinin ihale süreci tamamlandı. 10 milyon 44 bin TL’ye mal olacak proje 2017’nin Mart ayında tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle hafta sonu açık alanda, ağaçların altında köy kahvaltısı yapmak, köylülerin kurduğu pazardan kokusu üzerinde domates almak için kentin akın ettiği Çakırlar’ın hemen yanında Bahtılı’da ‘hobi bahçeleri’ kuracak. Yaklaşık 140 bin metrekare alanda projelendirilen tesis, Antalyalıların açık ve yeşil alan ihtiyacını karşılamak amacı taşıyor. Günübirlik kullanıma yönelik düzenlenecek projede piknik alanları, ürün sergileme ve satış alanları, bisiklet ve yaya yürüyüş yolları, otopark alanları, lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe gibi kullanımların yanı sıra halı saha, tenis, yüzme, mini golf gibi açık spor tesisleri de yer alacak.

Projenin en özgün yanı ise tarımsal faaliyete yönelik hobi evleri olacak. Projede kullanıcılara özel olarak ayrılmış 81 metrekare genişliğinde bahçeler ve 5 metrekarelik hobi evleri yer alacak. Kiralama gibi kullanım koşulları projenin hayata geçirilmesi sırasında belli olacak. Proje kapsamında, bahçelerde domatesten salatalığa, bal kabağından karpuza ihtiyacı kadar tarımsal üretim mümkün olacak.

Projenin ilk ayağı için 8 Ocak’ta başlayan ihale süreci tamamlandı. Yaklaşık maliyeti 13 milyon lira olarak belirlenen projenin ihalesine 5 firma katıldı. 3 firmanın teklifinin geçerli sayıldığı ihalede sözleşme 10 milyon 44 bin TL’den imzalandı. Ulu İnşaat’la imzalanan ihale şartnamesine göre proje Mart 2017’te tamamlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle