Hoşgeldiniz  

Hindistan’ın en renkli festivali Antalya’ya geliyor

Semih Köken | 27 Ekim 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Hindistan’ın en renkli festivali Antalya’ya geliyor

HİNDİSTAN’ın dünyanın en renkli festivalleri arasında gösterilen Holi Festivali, ‘Holista’ adıyla 18-21 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek.Baharın gelişinin rengarenk boyalarla kutlandığı Antalya’daki festivalin Beldibi ve Expo 2016 alanlarındaki kutlamalarına 8-10 bin Hintli katılacak.

Dışişleri Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Hindistan’ın en büyük düğün turizmi şirketleri Touchwood Group ve Türkiye’de Hint düğünleri organizasyonu yapan Inventum Mice firması işbirliğiyle Hindistan’ın en renkli festivali Antalya’ya geliyor. Hindistan’da, dünyanın en renkli festivalleri arasında gösterilen ve binlerce insanın sokağa dökülerek baharın gelişinin rengarenk boyalarla kutlandığı Holi Festivali, 18-21 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da ‘Holista’ adıyla düzenlenecek.

Festivalle ilgili Antalya Valiliği’nde Vali Münir Karaloğlu, turizm firmaları ve BAKA yöneticilerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Antalya’da turizmin ve pazarın çeşitlendirilmesinin çok önemli iki konu olduğunu belirten Vali Karaloğlu, Hindistan’ın 1.3 milyar nüfusuyla dünyanın en büyük ekonomileri arasında çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Antalya ile Hindistan arasında bugüne kadar turizmde çok büyük gelişmeler yaşanmadığını dile getiren Karaloğlu, BAKA ve sektörün gayretleriyle daha önce düzenlenen bazı düğünler olduğunu, Holista Müzik Festivali ile kent turizmi için çok önemli bir adım atılacağını kaydetti.

Festivalin Hindistan’tan sadece 8-10 bin kişinin gelmesiyle kalmayacağını anlatan Münir Karaloğlu, kent turizmi için çok büyük tanıtım olacağını söyledi. Devlet olarak festivale destek verileceğini de belirten Karaloğlu, “Antalya hem Holista hem de düğün turizmi açısından hevesli. Hindistan’da her sene 2 bin düğün yurtdışında yapılıyor ve en çok Tayland’da yapılıyor. Yıllık 3 milyar dolar. Antalya olarak Hindistan, Çin, İran, Ortadoğu gibi pazarlarda zayıfız ve yeni açılımlar yapmak istiyoruz. Bu açıdan Holista çok önemli bir fırsat ve sahiplenilmesi gerekiyor” dedi.

Hindistan’daki düğün turizmi firmalarıyla işbirliği içinde Holista Müzik Festivali’ni Antalya’da düzenleyecek olan Inventum Mice firması ortaklarından Asil Akar, Hindistan’da ünlü 25’i aşkın sanatçı ve DJ’in festivale katılacağını söyledi. Konserlerin Beldibi’ndeki oteller ve Expo 2016 Antalya alanında yapılacağını anlatan Akar, bu festivalin Antalya’da her yıl düzenlenmeye devam edeceğini de kaydetti. Akar, ‘Slumdog Millionaire’ filminin müziklerini yapan Oscar ödüllü A.R. Rahman’ın da festivale katılacağını dile getirdi.

Festivale özellikle Hindistan ve Avrupa’dan insanların çok yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hintli firma yöneticileri ise Antalya’nın Hindistan pazarında tanıtımının amaçlandığını açıkladı. ‘Müziğin Merkezi Antalya’ sloganı kullanılacağını anlatan Hintli firmaların temsilcileri, şunları söyledi:

“Amacımız; tüm dünyada ‘Antalya’yı pas geçmeyin çok önemli bir yer’ şeklinde tanıtım yapmak. Türk ve Hint insanı arasında çok kültürel yakınlık var. Ayrıca yurtdışında yılda 2 binin üzerinde düğün oluyor. Hintliler Tayland’dan sıkıldı ve yeni arayış içindeler. Düğün konusunda da çalışmalar yapılıyor. Aralık ve nisan ayları için iki düğün rezervasyonu da alındı. Biz düğün turizmi için özellikle Antalya ile daha yakın çalışmak istiyoruz. Bu konuda Antalya’daki altyapı çok iyi, Antalya bizim için düğün turizmi açısından çok önemli bir destinasyon. Holi Müzik Festivali içinde Hindistan’ın en büyük 200 büyük düğün turizmcisi gelecek ve bu da önemli bir fırsat.”

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle