Hoşgeldiniz  

Hestourex 4 Bin Katılımcıyla Kapılarını Açtı

Semih Köken | 06 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hestourex 4 Bin Katılımcıyla Kapılarını Açtı

BU yıl ilk düzenlenen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (Hestourex), Antalya Expo Center’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla kapılarını açtı. Bakan Çavuşoğlu, 4 bin yabancı katılımcının yer aldığı bu buluşmayla 10 milyar liralık anlaşma sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Hestourex, 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetinin katılımıyla kapılarını törenle açtı. Açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, belediye başkanları, turizm, sağlık ve spor dünyasının temsilcileri katıldı.

İLK AKILLI HASTANE ANTALYA‘DA

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bakan Çavuşoğlu, Antalya‘da düzenlenen bu kongreyle bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Türkiye‘nin turizm, sağlık ve spor alanlarında önde gelen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Kitlesel turizmde geçen yıl düşüş oldu. Ama bu sene tedavi ediyoruz. Hastanelerimiz donanım ve hizmet kalitesi bakımından dünyada önde geliyor. Her türlü tedavi kaliteli, maliyeti en uygun şekilde veriliyor. Sağlık turizmini geliştirmek için özel hastaneler ve devletimiz yatırımlarına devam ediyor. Türkiye‘de 30 şehir hastanesi kuruyoruz. Antalya‘da da 1500 yataklı şehir hastanesi kuruyoruz. Türkiye‘nin ilk akıllı hastanesini Antalya‘da kurduk.”

5 BİN KİŞİLİK OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bakan Çavuşoğlu, spor turizminde de çeşitliliğin artırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Her türlü organizasyonu yapabilecek tesislerimiz var. Antalya‘ya 5 bin kişilik olimpik yüzme havuzumuzu yapıyoruz. Yapımını sürdürdüğümüz tenis kortlarıyla dünyanın en büyük tenis turnuvalarını Antalya‘ya getireceğiz. Golf turizminden daha fazla faydalanmak için sahalarımızı artırıyoruz. Antalya‘da hipodrom yapıyoruz ki atçılık turizmi gelsin istiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA’YA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Antalya’da bir kongre merkezi daha kurduklarını aktaran Bakan Çavuşoğlu, kolay ulaşılabilir olması için Antalya‘ya 3’üncü havalimanı yapacaklarını söyledi. Yaylada doğduğu için yayla turizmine önem verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Antalya’ya gelen bütün yabancılar yaylamızı öğrenebilmeli” dedi.

10 MİLYARLIK ANLAŞMA BEKLENTİSİ

Bu kongre ve fuar için 4 bin kişinin alım için geldiğini anlatan Çavuşoğlu, bu buluşmayla 10 milyar liralık anlaşma sağlanmasını beklediklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Kısa vadede 150 milyarlık bir alımın gerçekleşmesini bekliyoruz. 2 binden fazla akademisyen fuara katılıyor. Antalya‘da 2017 yılında 20 uluslararası spor turnuvası yapılmasını bekliyoruz” dedi.

CNN TÜRK’E TEŞEKKÜR

Kanal D ve CNN Türk’ün kongrenin basın sponsoru olduğunu aktaran Çavuşoğlu, iki kuruma teşekkür etti. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“15 Temmuz hain darbe girişiminde medyamız çok önemli rol oynadı. Darbeyi durdurmak, cumhurbaşkanı ve başbakanımızı millete yönelik söylemlerini aktarmak için çok önemli görev üstlendi. CNN Türk bunların başındaydı. O nedenle CNN Türk darbecilerin hedefi oldu. Ama milletimiz kısa sürede bu hainlerden devletimizi, bayrağımızı kurtardığı gibi basın kuruluşlarını da bu hainlerin elinden kurtardı. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Türkiye gücünü dostluktan, sorunların çözümünde yana kullanacak.”

KKTC’Lİ BAKAN

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise turizmde son yıllarda büyük hareketlilik görüldüğünü söyledi. Küçük bir ülke olduklarını hatırlatan Ataoğlu, yine de turizm ve sağlık alanında ciddi adımlar attıklarını kaydetti. Fikri Atakoğlu, spor turizminde de birçok etkinliğe ev sahibi yapabilecekleri konumda olduklarını aktardı.

FARKLI DİLLERDE SELAMLADI

Yabancı katılımcılara İngilizce hitap eden Çavuşoğlu, farklı dillerden de katılımcıları selamladı. Konuşmanın ardından Çavuşoğlu ve beraberindekiler, kongrenin açılış kurdelesini sahneden kesti. Çavuşoğlu, daha sonra kongre kapsamında stantları gezdi.

Fuar 9 Nisan’a kadar açık olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle