Hoşgeldiniz  

HES karşıtına hakaret davası

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Gündem A- A+

Kumluca İlçesi’nde HES’lerle mücadeleyle gündeme gelen Alakır Vadisi’nde yaşayan HES karşıtı Elif Arığ’a yaşadığı toprak evin bulunduğu alana girenlere karşı hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

**

Kumluca İlçesi’nde yaklaşık 10 yıldır yaşayan Birhan-Tuğba Erkutlu çiftinin yakınında yaklaşık bir yıl önce toprak ev yaparak, kızı Cana Işık ile yaşamaya başlayan Elif Arığ hakkında, köyde HES’çileri desteklediği iddia edilen kişiler tarafından hakaret davası açıldı. Kumluca Adliyesi’nde açılan dava kapsamında Elif Arığ, Antalya Adliyesi’nde 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. HES şirketini destekleyen bazı köylülerin bilinçli olarak evinin bulunduğu alana keçilerini getirdiklerini belirten Elif Arığ, bu kişileri yaşam alanına girmemeleri yönünde uyardığını, bu kişilerin de kendisine hakaret davası açtıklarını söyledi. Hiçbir hakarette bulunmadığını belirten Arığ, yaşam alanı içerisinde taciz ve hakarete asıl kendisinin uğradığını, ancak bu yönde yaptığı suç duyurusu için takipsizlik kararı verildiğini dile getirdi.

‘ELİF BİZE HAKARET ETTİ!’
Alakır Nehri Kardeşliği’nden ise şu açıklama yapıldı: “Yılmaz ve Şenol Şen adlı şahıslar, Nisan ayının sonunda direkt Elif’in yaşam alanına keçileri ve köpekleri ile birlikte girip bir provakasyon yapmaya çalışmış, her ne kadar Elif sadece ‘Lütfen yaşam alanımdan çıkın’ demiş olsa da çok planlı olduğu anlaşılan bu girişim ile birlikte bu şahıslar Kumluca Savcılığı’na “Elif bize hakaret etti!” diyerek hemen şikayette bulunmuşlar, asıl kendi yaşam alanının içinde tacize ve hakarete uğrayan Elif’in suç duyurusuna takipsizlik vererek dava açılmasına gerek görmeyen savcılık ise bu kişilerin suç duyurusunu yeterli görüp derhal dava açılmasına hükmetmişti.”

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Danıştay tarafından tamamıyla 1’inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmesine rağmen Alakır Nehri ile ilgili kararı 1 yılı aşkın süredir uygulamıyor. Alakır’da bir süre önce Tuğba- Birhan Erkutlu çiftinin evinin önünde 7-8 el silah sesi duyulmuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle