Hoşgeldiniz  

Her İşsizin Bir Danışmanı Var

SEMİH KÖKEN | 12 Kasım 2014 | Gündem A- A+

Türkiye genelinde 4 bin iş ve meslek danışmanı, Antalya’da ise bu sayının 136 olduğunu belirten İŞKUR Müdürü Tekkanat,  “Her işverenimizin ve işsizimizin bir iş ve meslek danışmanı var” dedi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun bu haftaki konuğu Antalya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Veli Tekkanat oldu.  Antalyalı işadamlarını içinde barındıran Salı Grubu’nun, Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK)’te düzenlediği kahvaltıya katılan İŞKUR Müdürü Tekkanat, çalışma hayatı ile ilgili iş ve işlemler, İŞKUR mevzuatı ve faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Türkiye genelinde 4 bin iş ve meslek danışmanı olduğu bilgisini veren Tekkanat, Antalya’da ise bu sayının 136 olduğunu belirterek, “Her işverenimizin bir iş ve meslek danışmanı, her işsizimizin de bir iş ve meslek danışmanı var. Tüm iş yerlerimizi bu arkadaşlarımıza zimmetledik” dedi.

İŞKUR’UN GÖREVLERİ

Kurum olarak hem çalışma hayatı ile ilgili iş ve işlemler, hem de İŞKUR mevzuatı ile ilgili işlemler yürütüldüğünü belirten İl Müdürü, “Burada yaptığımız işler eleman ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması, iş gücü taleplerinin internet sayfasında yayınlanarak daha fazla kitleye ulaşmasına yardımcı olmak. İhtiyacı olan personellerin iş başı eğitim programları ile işe yerleştirilmeleri, eğitim maliyetlerinin, kursiyer cep harçlığının, genel sağlık sigortası primlerinin kurumumuzca ödenmesi sağlanmaktadır” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLERE 30 BİN LİRALIK DESTEK

Girişimcilik eğitimi adı altında istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla kuruma kayıtlı olanların küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurabilmeleri için eğitimler düzenlediklerini kaydeden Tekkanat, “725 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Girişimcilere işletme kuruluş desteği 3 bin lira, kuruluş dönemi makine tesisat ofis donanım, yazılım desteği 15 bin lira, işletme gideri desteği 12 bin lira olmak üzere 30 bin lira geri ödemesiz hibe veriliyor” dedi.

İŞSİZLİK SİGORTASI

İş yerlerinin engelli personel ihtiyaçlarını karşılamak için İŞKUR’da yüz yüze görüşme sağlanması gibi iş ve işlemleri yürüttüklerini belirtti. İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için yapılması gerekenleri ise şöyle anlattı: “İşini kaybedenlere yönelik bir işsizlik sigortası vardır. İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak. Hizmet akdinin feshinden önce en son 120 gün içinde primini ödeyerek çalışmış olmak. Son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak. Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.” Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç’un İŞKUR Müdürü Veli Tekkanat’a teşekkür belgesi vermesiyle toplantı sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle