Hoşgeldiniz  

Helikopteri Türkler sürpriz, yabancı gezmek için tercih ediyor

Semih Köken | 09 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Helikopteri Türkler sürpriz, yabancı gezmek için tercih ediyor

ANTALYA’da Gold Wings Havacılık şirketi sahibi 34 yaşındaki Esra Çağlar, Türklerin helikopteri daha çok sürprizler için kiralarken, yabancıların gezmek için tercih ettiğini belirtti.

5 yıldır helikopter hizmeti verdiklerini söyleyen Esra Çağlar, helikopteri insanların özellikle sürprizler için kullandığını anlattı. Çağlar, “Evlilik tekliflerinde, doğum günü kutlamalarında tercih ediyorlar. Ayrıca havalimanından otellerine transferde kullanıyorlar” dedi. Antalya turizmine katkı anlamında böyle bir havacılık hizmeti verdiklerini vurgulayan Çağlar, “Antalya bölgesinde konuşlandırılmış bir helikopter ve 2 pilotumuz var. Helikopter ve pilotlarımızın teminini Sky Line Ulaşım ve Ticaret A.Ş.’den yapıyoruz. Bizse şirket olarak satış ve pazarlamayı yapıyoruz” dedi.

HAVA TAKSİ OLARAK KULLANANLAR YABANCILAR

Havacılığın Türkiye’de yeni bir sektör olduğunu aktaran Çağlar, “Helikopter hava taksi olarak da tercih ediliyor. Antalya’dan Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme transferi yapıyor. Ayrıca Antalya’dan yerli ve yabancı turistleri Pamukkale’ye günübirlik götürüyoruz” diye konuştu.

YERLİ VE YABANCI KONUKLARIN TERCİHİ FARKLI

Yerli konukların daha çok sürprizler ve kutlamalarda helikopteri tercih ettiğini vurgulayan Çağlar, “Yabancı konuklar daha çok şehir turunu tercih ediyor. Yabancı konuklarımız farklı yerlere helikopterle gidip kısa zamanda o bölgeyi görüp gelmek, havalimanından otellerine transfer amacıyla kullanıyor helikopteri” dedi.

KAPTAN PİLOTLAR TSK’DAN EMEKLİ

Kaptan pilot Hasan Yıldırım, TSK’dan 10 yıl önce emekli olduğunu belirterek, “Sivil piyasada, turistik bölgede çalışıyoruz. Ülkemizin güzel köşelerinde çalışıyoruz. Güzel bir duygu” derken, kaptan pilot Akın Küpeli ise arkadaşı gibi TSK’dan emekli olduğunu söyledi. Küpeli, “Mesleğimizi devam ettiriyor olmak güzel bir duygu. Turizm alanında çalışmak ise ayrı bir keyif. Memnunuz. İşimizi severek yapıyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle