Hoşgeldiniz  

Hayvanat bahçesinin yeni maskotları

Semih Köken | 12 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yeni doğan babun, zebra ve yeşil maymun yavrusu ile şenlendi. ‘Lokum’ ve ‘Çitlenbik’ adı verilen yavrular hayvanat bahçesinin neşe kaynağı oldu.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI HAYVANAT BAHCESI, YENI DOGAN BABUN, ZEBRA VE YESIL MAYMUN YAVRUSU ILE SENLENDI. LOKUM, CITLENBIK VE CAKIL ADI VERILEN YAVRULAR HAYVANAT BAHCESININ NESE KAYNAGI OLDU. (BABUN YAVRUSU LOKUM ) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en gözde hayvanat bahçelerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yeni doğan yavrularını kucakladı. Hayvanat Bahçesi ailesine birer babun, yeşil maymun ve zebra yavrusu eklendi. 1 ay içinde dünyaya gelen 3 yavru ilgi odağı oldu.

LOKUM VE ÇİTLENBİK

Bir süreden bu yana yavru alınamayan babunlar bu yıl yavru verdi. ‘Lily’ adlı anne babun 4 gün önce yavrusu ‘Lokum’u dünyaya getirdi. İlgi odağı haline gelen ‘Lokum’, annesinin kucağından bir an bile olsa inmiyor. Bakıcıları, sütü çoğalsın diye bol bol muz, fındık, fıstık gibi gıdalarla besliyor. Yaşama gözünü açalı daha bir gün bile olmayan yeşil maymun yavrusu ‘Çitlenbik’ ise, Hayvanat Bahçesi’nin neşe kaynağı oldu. Annesinden bir an bile ayrılmayan ‘Çitlenbik’, meraklı bakışlarla etrafta olup biteni izliyor.

ZEBRA DA YAVRULADI

Türkiye’de en fazla zebra üreten hayvanat bahçesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bir yeni üyesine daha kavuştu. Bir ay önce dünyaya gelen yavruya ‘Çakıl’ ismi verildi. Sevimliliğiyle dikkati çeken ‘Çakıl’ı diğer zebralar biran bile olsa yalnız bırakmıyor. Hızla büyüyen ‘Çakıl(, anne sütünün yanı sıra samanla beslenmeye başladı.

NEŞE KAYNAĞI OLDULAR

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkileri, dünyaya yeni gelen yavruların hayvanat bahçesinin yeni maskotları haline geldiğini belirtti. Yetkililer, “Bu sabah yeni doğan yeşil maymun yavrusu ‘Çitlenbik’ ile uyandık. Daha doğar doğmaz neşe kaynağı oluverdi. Diğer yavrularımız da ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Yeni doğan yavruların fotoğraflarını çekiyorlar” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle