Hoşgeldiniz  

Hayırseverden hastaneye bağış

Semih Köken | 15 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hayırseverden hastaneye bağış

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi’ne hayırsever Orduvar Akman tarafından ‘dermatoskop’ ve ‘kriyoterapi’ cihazı bağışlandı.
ANTALYA KAMU HASTANELERI BIRLIGI'NE BAGLI KUMLUCA DEVLET HASTANESI'NE HAYIRSEVER ORDUVAR AKMAN TARAFINDAN 'DERMATOSKOP' VE 'KRIYOTERAPI' CIHAZI BAGISLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, hayırsever Orduvar Akman tarafından cildiye polikliniğine ‘dermatoskop’ ve ‘kriyoterapi’ cihazı hediye edildiğini söyledi. Akman’ın maddi ve manevi anlamda her zaman kendilerine destek verdiğini belirten Dr. Alkan, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Durali Soytürk ise dermatoskop ve kriyoterepi hakkında bilgi verdi. Dermatoskopinin deri yüzeyinin, ışıklı bir büyütme sağlayan dermatoskop cihazı ile incelenmesi olduğunu anlatan Dr. Durali Soytürk, “Benlerin ve pigmentli diğer lezyonların tanısında yaygın bir şekilde tüm dünyada dermatologlar tarafından kullanılmakta. Dermatoskop, kulak muayenesinde kullanılan ‘otoskop’a benzeyen deri tabakasını 10- 100 kere büyüterek görüntüleyen, özel optik enstrüman içeren, bir cihazdır. Dermatoskopik muayene ile benler, deri kanseri, ben dışındaki pigmentsiz lezyonların tanısı yapılabildiği gibi aynı zamanda derideki yabancı cisimler, parazitler, kan damarları, farklı deri tümörleri gibi cilt rahatsızlıklarının tanısı kolaylaşmaktadır” dedi.

Dr. Durali Soytürk ‘kriyoterapi’nin ise halk arasında ‘dondurma’ tedavisi olarak adlandırıldığını, anormal dokuların dondurularak tahrip etmek esasına dayanan bir tedavi şekli olduğunu söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle