Hoşgeldiniz  

Hastalara şok dalga tedavisi

Semih Köken | 19 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hastalara şok dalga tedavisi

FİNİKE Devlet Hastanesi’nde, özellikle ortopedik hastaların tedavisinde kullanılan ESWT (şok dalga tedavi cihazı) cihazı, hizmete sunuldu.

FINIKE DEVLET HASTANESI'NDE, OZELLIKLE ORTOPEDIK HASTALARIN TEDAVISINDE KULLANILAN ESWT (SOK DALGA TEDAVI CIHAZI) CIHAZI, HIZMETE SUNULDU.(FOTO:FINIKE-DHA)

Finike Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Tayfun Dalgın, özellikle ortopedi ve fizik tedavi hastalarının tedavisinde kullanılan ESWT cihazı hakkında bilgi verdi. ESWT’nin ya da bilinen adıyla şok dalga tedavisinin bir cihaz yardımıyla oluşturulan güçlü ses dalgalarının çelik bir başlıkla vücudun istenilen bölgelerine tedavi amacıyla verilmesi işlemi olduğunu kaydeden Dr. Tayfun Dalgın, “Söz konusu ses dalgalarıyla uygulanan tedavi, tenisçi/golfçü dirseği, topuk dikeni, omuz ağrıları, psödoartrozlar (kaynamayan kırıklar) gibi ortopedik hastalıkların tedavisinde uzun süredir kullanılmakta. Her seans ortalama 5 ile 20 dakika sürmekte ve toplamda 4- 6 seans uygulama yapılmakta. Haftada bir yapılan uygulama sayesinde hastalar ilk haftadan itibaren ağrılarının azaldığını hisseder” dedi.

 

HASTALIĞIN TEKRARLAMA İHTİMALİ DÜŞÜK

 

ESWT’nin hastaya ameliyatsız ve kortizonsuz bir tedavi imkanı sunduğunu vurgulayan Dr. Tayfun Dalgın, hastalığın nedenlerine yönelik tedavi ve kalıcı iyileşme sağladıklarını ifade etti. ESWT tedavisinde vücudun kendi iyileştirici mekanizmalarını kullandığını anlatan Dr. Dalgın, “Hastalık bir kez iyileştiğinde tekrarlama ihtimali düşük. ESWT birimi hastanemizde faaliyete geçtiği günden itibaren 75 hastaya hizmet verdik. Hastalara ilgili branş hekimi tarafından uygun görüldüğü takdirde aynı gün tedavi uygulamasına başlanabilmekte olup, diğer seanslar ESWT hemşiresi tarafından randevu usulü ile yapılmakta” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle