Hoşgeldiniz  

“Halkım için gerekirse çadırda otururum”

Semih Köken | 13 Kasım 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

“Halkım için gerekirse çadırda otururum”

Liman Caddesi’ndeki Zabıta Müdürlüğü binasının ticari alana çevrileceğine yönelik eleştirilere cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “ Bu bina tarihi bir bina değildir. 1967 yılında dedem tarafından yaptırılmış bir binadır. Kemer’e iyi hizmet verebilmek için belediyeye gelir kazandırmak zorundayız. Gerekirse belediye binasını da kiraya verip gider çadırda otururum” dedi.

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün tarihi bir bina olduğu ve bu binanın gizli bir şekilde ticari alana çevrildiğine yönelik eleştirilere cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu eleştirileri yapanlara boş insanlar olarak nitelendirdi.

“BİNAYI DEDEM YAPTIRDI”
Kemer Liman Caddesi’nde 2 eski bina bulunduğunu ancak bunların tarihi bir değerinin olmadığını kaydeden Başkan Gül, “Liman Caddesi’ndeki 2 eski binamızdan birisi Kemer Kaymakamlığı olarak kullanılıyordu, birisi jandarmamızın kullandığı binaydı. Tabii Nahiye Müdürlüğü binasını yapılış şeklini bilmiyorum. Vatandaşın işbirliği ile olabilir. Ne şekilde yapıldı bilmiyorum. Ama 1967 yılında şu anda Zabıta Müdürlüğü olarak kullandığımız o dönemin jandarma binasını rahmetli dedem Mustafa Gül yaptırmıştır. O tarihte de dedeme Jandarma Genel Komutanlığı’ndan takdir belgesi verildi” diye konuştu.

“TURİZME ZARAR VERİYORDU”
Nahiye Müdürlüğü binasını 1996 yılında yıkarak yerine yeni bir bin yaptıklarını hatırlatan Başkan Gül, “Böyle turistik bir caddede birbirine yakın polis ve jandarma binalarının olması turizm açasından yanlış bir imaj veriyordu. Nahiye Müdürlüğü binasını yıkıp yerine yeni bir bina yaptık. Bu binayı da yıkarken dönemin Emniyet Müdürü Natık Canca ile de görüştük. Ortak kararla binanın altını ticari alan yaptık üstünü polis karakolu olarak düzenledik. Aga Mehmet diye bir büyüğümüze bu dükkânı kiralamıştık. O dönem biz belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra kiracıyı çıkardılar ve polis karakolunu tekrar aşağıya indirdiler” şeklinde konuştu.

“O SAHIŞ ANNESİNİN EVİNİ SATTI”
Liman Caddesi’nde bulunan jandarma binasını belediye başkanlığı döneminde taşıdığını belirten Mustafa Gül, “Bu caddede Emniyet Müdürlüğü’nden sonra jandarma ile bir protokol yapmıştık. O protokole göre; jandarma lojmanları ve bölük binası boşaltılacak ve Gül ailesi olarak bu binaları başka bir yere yaptıracaktık. Caddedeki binalar sadece esnaflara ait olacaktık. Silahla nöbet bekleyen askerler yerine esnafımız burada yer alacaktı. Biz 1999 yılında seçimi kaybedince o da oradan kaldırılmıştır. Yani liman Caddesi’nde tarihi bir bina yoktur. Oradaki asıl tarihi bina yıllar önce çökme tehlikesi nedeniyle yıkılmış ve yerine yenisi yapılmıştır. Ama bakıyoruz ne yazık ki annesinin oturduğu evi sattırıp annesine perişan halde bırakanlar bize akıl vermeye çalışıyor. Sanki Kemer onlara kaldı. Sosyal medyadan ve değişik yerlerinden paylaşımlar yaparak bizim işlerimize müdahale etmeye çalışıyorlar. Çünkü bu insanlar boş insanlar. Bunların Kemer adına konuşmaya hiç hakkı yoktur” dedi.

“SEN BORÇLARIN HESABINI VER”
Kendisini eleştirenlerin geçmişine bakması gerektiğine dikkat çeken Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer’de eskiden belediye başkanlığı yapmış bir şahıs da bu konuyla ilgili bize akıl vermeye kalkıyor. Sen 8 milyon bütçesi olan belediyeyi 12 milyon lira borçla devredeceksin, Kemer Belediyesi’nin 22 tane arsasını satacaksın ondan sonra da bize akıl vermeye kalkacaksın. Biz Kemer Belediyesi olarak sinekten yağ çıkarmaya çalışıyoruz. Belediyenin gelirlerini artırmaya çalışıyoruz. Belediyenin mülklerini kiraya da veririz. Çünkü para kazanmak zorundayız. Halk nasıl hizmet verdiğimizin ve ay başında işçinin maaşı nasıl ödeyeceğimizin hesabını bir veriyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYE BİNASINI DA KİRAYA VEREBİLİRİZ”
Bu eleştirilerin dayanıksız olduğunu kaydeden Başkan Gül, “Liman Caddesi’nde bugüne kadar tarihi bir bina olmamıştır. Nahiye Müdürlüğü binasının nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ama bu binanın 1996 yılında çökme tehlikesi nedeniyle yıkılarak yerine yenisi yapılmıştır. Şu anda o caddede eski 2 tane bina var. Birini dede Mustafa Gül, diğerini torun Mustafa Gül yaptırdı. Kemer halkı doğrusunu biliyor. Biz belediyeye gelir kazandırmak için gerekirse belediye binasını bile kiraya verir gider çadırda otururuz. Ama halkımıza hizmete devam ederiz. Boş gezen insanlar boşuna çene yormasınlar: onlardan hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle