Hoşgeldiniz  

Halk Oylamasına Doğru

Semih Köken | 10 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer ilçesinde “Evet”i anlatmaya devam etti.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer ilçesinde Kemer Sanayi Esnafı Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi. Atay Uslu, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 oy almayı hayal bile edemeyenler, kaybetseler de, koltuklarını ve imtiyazlarını bırakmak istemeyenler; çalışmadan, üretmeden, sadece karşı çıkarak muhalefet yapmanın konforuna doyamayanlar; vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görenler tek adamlık yalanına sığınmışlar zihinleri bulandırmaya devam ediyorlar. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, yüzde 50’nin üstünde milletin teveccühünü, güvenini kazanmış bir kişi tek adam olmaz, olsa olsa milletin adamı olur” dedi.

Atay Uslu, yeni sistemde Cumhurbaşkanının en fazla 2 defa seçilebildiğini, sorgulanabildiğini, yargılanabildiğini, işlemlerinin iptal edilebildiğini belirterek, “Bunun neresinde tek adamlık, neresinde diktatörlük. Bu yaftalamalar milletimize, demokrasiye, tarihimize, medeniyetimize ve örfümüze hakarettir. Bu yalanlara sığınanlar bilmelidir ki; Orta Asya‘dan, Anadolu’ya ve Balkanlara kadar uzanan medeniyetimizden, topraklarımızdan ve şanlı tarihimizden hiçbir zaman diktatör çıkmamıştır çıkmayacaktır” dedi.

2019 da iki sandık konacak

Yeni sistemde Meclis güçleneceğine vurgu yapan Milletvekili Uslu, “Artık yürütmenin bütçe kanunu dışında kanun teklif etme yetkisi olmayacak. Kanunları Meclis yapacak. Bütçeyi de Meclis kabul edecek, bütçe hakkı Meclis’in. TBMM’de her bir milletvekili kanun teklifi verebilecek. 2019’da 2 sandık kurulacak. Milletimiz birinde Cumhurbaşkanını diğerinde milletvekillerini seçecek. Cumhurbaşkanı ile Meclis anlaşamazsa her ikisi de seçim kararı alabiliyor ve ikisi beraber seçime gitmek durumunda kalıyor. Bu aslında uzlaşma getiriyor, krizlerin çözümünü kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle