Hoşgeldiniz  

Gürkut Acar: Hakkımda FETÖ soruşturması yok

Semih Köken | 29 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Gürkut Acar: Hakkımda FETÖ soruşturması yok

CHP Antalya eski Milletvekili Gürkut Acar, hakkında FETÖ’yü övmekten soruşturma açıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

CHP il binasında İl Başkanı Mustafa Erdem ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Gürkut Acar, yazılarında FETÖ’yü övdüğü gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığına ilişkin haberler çıktığını belirterek, bunların gerçek olmadığını söyledi. Hakkında böyle bir soruşturma olmadığı halde, karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yapıldığını ileri süren Acar, “Belli ki bazı çevreler Ergenekon’da olduğu gibi önce itibarsızlaştırıp, toplumda yalnızlaştırıp sonra infaz ettirmek için yargıyı yönlendirmeye çalışmaktadır. Hakkımda açılmış FETÖ veya FETÖ’yü övmekten açılmış bir soruşturma yoktur. Antalya, Ankara, İstanbul bütün mahkemeler nezdinde ve UYAP’ta gerekli araştırmayı yaptık” dedi.

“FETÖ elbette silah kullanan bir terör örgütüdür” diyen Acar, şunları kaydetti:

Demokrasiye inanan her insan için FTÖ teröristtir ancak bunun böyle olması darbedeki kuşkularımızı ortadan kaldırmaz. Çünkü 15 Temmuz darbesinden en fazla yararlanan AKP iktidarıdır. FETÖ gerekçesiyle OHAL altında devletin bütün olanakları aleyhte kullanılarak bir halk oylaması yapılıp, Anayasa değiştirilmiş ve parlamenter iste ortadan kaldırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nitelikleri OHAL içerisinde ortadan kaldırılmaktadır. Cumhuriyetin tüm değerleri bilinçli olarak yok edilmektedir. Atatürk yontularına karşı sistematik bir saldırı başlamıştır. Bütün bunlar ulus devletin yok edilmesi programıdır.”

CHP’deki tutuklamaları hatırlatan ve CHP’ye yönelik bir baskı programının uygulamaya konulduğunu da belirten Gürkut Acar, “FETÖ’nün siyasal üst kadrolarından hiçbirinin gözaltına bile alınmadığı bilinen bir gerçektir. Hatta AKP üst düzey siyaset adamlarının FETÖ’cü oldukları bilinenleri bırakınız, yakınlarının bile FETÖ’den tutuklanıp sonra serbest bırakıldığı bilinen bir gerçektir. Buna karşın yaygın bir tutuklama uygulamasıyla artık her yurttaşın FETÖ bahanesiyle hapse girebileceği korkusu yaratılmıştır. Benim FETÖ’ye ve bütün tarikatların siyasallaşmasına ve devlette yapılanmasına karşı olduğum, 45 yıllık tüm yazılarımda ve siyasal yaşamımda açıkça ortadadır. FETÖ’yü övmek için yaşamımın 45 yılını verdiğim tüm değerleri yadsımam gerekir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

CHP ANTALYA ESKI MILLETVEKILI GURKUT ACAR, HAKKINDA FETO'YU OVMEKTEN SORUSTURMA ACILDIGI YONUNDEKI HABERLERI YALANLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

CHP ANTALYA ESKI MILLETVEKILI GURKUT ACAR, HAKKINDA FETO'YU OVMEKTEN SORUSTURMA ACILDIGI YONUNDEKI HABERLERI YALANLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle