Hoşgeldiniz  

Gürcü Karateci Kardeşler, Türkiye Adına Ter Döküyor

Semih Köken | 08 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Gürcü Karateci Kardeşler, Türkiye Adına Ter Döküyor

Antalya‘nın Kemer ilçesinde yaşayan Surmanidze kardeşlerden 12 yaşındaki Gelodi ve 11 yaşındaki Merabi, dereceleriyle dikkati çekiyor. İki kardeş, turnuvalarda kazandıkları 170 madalyayı evlerinde sergiliyor.

Yaklaşık 7 yıldır karate ile uğraşan kardeşlerin en büyük hedefi ise Türk bayrağını dünya ve Avrupaşampiyonalarında göndere çektirmek. Gelodi Surmanidze, 2012 yılından bu yana, kardeşi Merabi ise 2014 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda kata ve kumite branşlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülükler kazandı.

Yirmi bir yıl önce yerleştikleri Antalya‘nın Kemer ilçesinde kuyumculuk yapan babaları ve ev kadını olan annelerinin desteğiyle karateye başlayan kardeşler, zamanlarının büyük bölümünü Bahri Tanrıkulu Spor Salonu’nda antrenman yaparak geçiriyor.

Türk vatandaşı olan kardeşlerden Gelodi Surmanidze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldan geldikten sonra ders çalıştıklarını ve daha sonra salona antrenman yapmaya gittiklerini söyledi. Gürcistan asıllı olduklarını anlatan Surmanidze, Türkiye‘de düzenlenen organizasyonlarda Türk bayrağı altında mücadele ettiklerini aktardı.

Merabi ise salonda antrenmanlarını bitirdikten sonra boş zamanlarında ağabeyi ile evde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, hedeflerinin dünya ve Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi.

– Her turnuvada derece aldılar

Gürcü kardeşlerin antrenörü Emin Akar, ailelerinin desteğiyle karateye başlayan kardeşlerin, gittikleri her turnuvadan dereceyle döndüğünü anlattı.

Akar, Gelodi’nin 2015’te aldığı kata ikinciliği sonrası Türk Milli Karate Takımı’na seçildiğini, Merabi’nin ise bu yıl milli olduğunu ifade ederek, iki kardeşin başarılarını devam ettireceğine inandığını ve Türkiye adına mücadele etmelerinden dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Akar, ‘Hedefim, çalıştırdığım öğrenciler arasından daha fazla sporcuyu milli takıma kazandırmak ve Türkiye‘nin adını dünya ve Avrupa şampiyonalarında daha fazla duyurmak. Turnuvalar yaklaştığında antrenman sayılarını ve saatlerini artırıyoruz.’ diye konuştu.

Bu ay yapılacak Marmara Cup’a hazırlandıklarını belirten Akar, ‘En önemlisi, 2017 Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Benim önem verdiğim bir şampiyona. Çünkü Türkiyeşampiyonaları, her kapıyı açıyor. Ben de elimden geldiğince çocuklarımı hazırlayıp şampiyonalarda derece almalarını sağlayacağım.’ ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle