Hoşgeldiniz  

Güneş enerjili taksi durakları geliyor

Semih Köken | 10 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Güneş enerjili taksi durakları geliyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tüm taksi duraklarını güneş enerjili taksi duraklarıyla değiştirecek.

Antalya’da tüm taksi durakları kendi enerjisini kendisi üretecek. Antalya Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyacağı projeyle eski tip taksi duraklarının yerlerini güneş enerjili taksi durakları alacak.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın ziyareti sırasında projeyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezindeki tüm taksi duraklarını yenileyeceklerini söyledi.

ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK

Taksici esnafına hediye edilecek yeni durakların güneş enerjili olacağını belirten Türel, iklimlendirme dahil, durağın ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi güneşten sağlayacağını kaydetti. Duraklarda, tuvalet ve mutfak ünitelerinin de bulunacağı bilgisini veren Türel, kullanılacak tüm malzeme ve ürünlerin, TSE ve CE sertifikalı olacağını, yanmazlık sertifikası bulunacağını dile getirdi. Enerji tüketen değil, enerji üreten bir belediye olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Menderes Türel, çiftçilerin sulama maliyetlerini sıfırlamak için Döşemealtı’na güneş tarlası kurduklarını hatırlatarak, çevreci ve temiz enerji projeleri geliştirmeye devam edeceklerini aktardı.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan da, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, taksici esnafına verdiği destek nedeniyle Başkan Türel’e teşekkür etti. Güneş enerjili taksi durakları, durağın kent merkezindeki konumuna göre tek tip olarak uygulanacak. Tek tip içerisinde 3 ayrı modül yer alacak. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle