Hoşgeldiniz  

Günal: Keşke Turizm Bakanı Türel olsaydı

Semih Köken | 20 Ekim 2015 | Gündem, Siyaset A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Doç. Dr. Mehmet Günal, “Menderes Türel keşke turizm bakanı olsaydı” dedi

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD)’nin bu haftaki kahvaltılı toplantısının konuğu MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal oldu. Toplantıda konuşan Mehmet Günal, turizm çerçeve kanununun çıkması için 8 yıldır mücadele verdiğini ama maalesef bu sorunun çözülemediğini belirtti. Bu sorunun çözülememesi durumunda ticarette de işlerin yoluna giremeyeceğini söyleyen Günal, “Turizm, Türkiye’nin en yerli sektörüdür. Ürünler ve katma değer açısından en yerli sektörümüz turizmdir. Turizmde tam bir çıkmazdayız. Sorunun temelinde organizasyonsuzluk var. Oteller bu yıl kriz nedeniyle fiyat düşürmüş, tur operatörleri 2016’da fiyatlar aynı kalsın diye otellerin üzerine çökmüş” dedi.

Oteller gecekondu gibi
Türkiye’de köklü bir turizm politikası olmadığını ileri süren Günal, “Antalya’nın bazı turizm bölgelerinde oteller gecekondu gibi yan yana dizilmiş. Arka arkaya yapışmış. Bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Plansız bir turizm yapılaşması var. Hem fiyat konusunda hem de yatırım konusunda plansızlık var’’ diye konuştu. Son yıllarda görev yapan Kültür ve Turizm Bakanları hakkında da eleştirilerde bulunan Günal, eski bakanlardan Ertuğrul Günay’ın sosyal demokrat kökenli olduğu için, sonra gelen bakan Ömer Çelik’in ise gölge dışişleri bakanı olarak anıldığı için faydalı olamadıklarını ileri sürdü ve Çelik’in görevi boyunca Antalya’ya sadece iki kere gelebildiğini söyledi.

‘Başlarına üşüşürdük’
Turizm bakanı konusunda sektörün şanssız olduğunu iddia eden Günal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşke Turizm Bakanı Menderes Türel veya Mevlüt Çavuşoğlu olsaydı. Onlar bölgenin insanı. Turizm konusunda onların başlarına üşüşür gerekeni yaptırırdık. Onlar da hükümetin içinde oldukları için daha etkin olurlardı. Turizm sektörü daha şanslı olabilirdi.” Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Günal, bu bunalımlı günlerde sadece ekonominin değil güvenlik ve huzurun da ön plana çıktığını kaydetti. Günal, KONYSİAD üyelerine MHP’nin seçim vaatlerini ve seçimlerden sonra yapacaklarını anlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle