Hoşgeldiniz  

GÜL TV DE AĞIR KONUŞTU “GÜCÜN YETİYORSA”

Semih Köken | 01 Eylül 2017 | Gündem A- A+

GÜL TV DE AĞIR KONUŞTU  “GÜCÜN YETİYORSA”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Yerel bir televizyon kanalında çok ağır konuştu:

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer’in vizyon projelerinden biri olan Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı’nı KOZA TV’de anlattı.
Önceki akşam (29 Ağustos Salı) Saat: 20.00’de Murat Gündüz’ün hazırlayıp sunduğu “GÜNDEM” programına konuk olacak olan Başkan Gül, açılış öncesi Çamyuva Sahil Projesi hakkında bilgiler verdikten sonra siyasete giren konuşmaların da, Kındıl Çeşme’de ki imar planında deniz kenarından 170 m Belediyeye alınınca kıyamet koptu. Ve bana karşı tüm akrabalarım birleşiverdi.
Çiçeği burnunda Ak Parti İlçe Başkanı, İsmail Selami Minta’ya da “10 yıldır bu ucuz dediğin festivalleri birlikte yapıyoruz, o zaman bunları neden konuşmadın? Şimdi o koltuğun hakkını ver. Ralli alanına yapılacak olan Yöresel Park aslında ticari bir sahadır. Gücün yetiyorsa bu Ticare sahayı git durdur.”dedi.
Koza TV Gündem Programı Sunucusu Murat Gündüz. AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta sizi festival belediyeciliği yaptığınızı söyledi.
— Geçmişte onla birlikte çalışırken de size “Festival belediyeciliği yapıyorsunuz” diyor muydu?
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül: Hayır. Sanatçıları beraber belirleyip organizasyonu beraber yapıyorduk. Bu açıklama kültürsüzlüğün, bilgisizliğin bir işareti. Zaten siyaseten İsmail beyle ayrı hareket ettik. 2009 yılında da ayrı siyaset yaptık. Ama ben buna rağmen Nuray Minta’yı imar müdürü yaptım. Bu yüzden babamla bile 1,5 yıl kavga ettik. Meclis üyelerinden de karşı çıkanlar oldu. Nuray Hanım, Mehmet Emin Minta döneminde çalışmaya başlamış. Ben kendi amcasının bile hiçbir makam vermediği Nuray hanımı imar müdürü yaptım. Ben gittikten sonra Hasan Şeker, Nuray hanımı şoförlerin bulunduğu odaya gönderdi. Şoförlerle birlikte 10 yıl orada oturdu. 1999 seçimlerinde Hasan Şeker ile birlikte çalışmışlardı.
—-Buna rağmen Şeker,
Nuray Hanımın yetkilerini aldı. 2004 yılında yine aynı yerde kaldı. Bir arkadaşım anlatı. Hasan Şeker, geçtiğimiz günlerde Nuray hanımla karşılaştığında kendisine ‘Bir gün inşallah belediye başkanı olacağım ve seni yine şoförler odasına göndereceğim” demiş. Hasan beyin arkasında koşturuyorlar birlikte siyaset yapıyorlar. Ama Hasan Şeker yetki vermiyor. Ben bana destek vermedikleri halde onu imar müdürü yapıyorum.
—–Nuray Minta’nın başkan yardımcılığı ve İmar Müdürlüğü görevleri vardı. Müdürlüğünü alınca bana küstü. Oysa başkan yardımcısıydı. Müdürlükten alınca küstü ve benle selam sabahı kesti. Demek ki insanlara hak ettiği gibi muamele etmek gerekiyor. Hak ettiğinden fazla verirseniz sorun çıkıyor. Demek ti bunu beklemiyormuş, umutsuzmuş. İsmail Selami Minta’nın ablası olduğu için kendisine yetki vermeyeceğimi düşünüyormuş. İsmail Bey’in sokakta gezecek durumu yoktu. Bazı baskılar vardı. Bir sürü sorunlar vardı. Her şeyini hallettik. Ama bizim bunca iyiliğimize rağmen yine Hasan Şeker ile birlikte siyaset yapıyorlar. Ama iyi ki öyle yapıyorlar.
—-Bana binlerce telefon geliyor.
Biz bu ikilinin bir araya gelmesinin Kemer’e ne kadar zarar verdiğini anlatıyorlar. Hem birbirlerine hakaret ediyorlar, hem birlikte hareket ediyorlar. Beycik yaylasına çıkıyorum ‘2 bin oyun eklendi’ diyorlar, Ovacık yaylasına çıkıyorum ‘2 bin oyun eklendi’ diyorlar. Bu birleşmeden dolayı sürekli oyum artıyor. ‘Şu anda en az 5 bin oy fark atarsın’ diyorlar. Vatandaştan Allah razı olsun. Benim işimin rast gitmesi için her şeyi yapıyorlar. Biz son sürat çalışmaya devam ediyoruz. Biz siyasette gevşek de olmadık gevşeten de olmadık. Emin adımlarla ilerliyoruz.
İHANET ETMEDİMKİ
Bakıyorum İhanet edenlerin hepsi orada toplanmışlar. Orada ilçe başkanlığı seçimi için bir toplantı yapıyorlarmış. Kemer’den sorumlu olan Afyon milletvekilinin de katıldığı toplantıymış. Burada Teoman Kara güzel bir şey söylemiş. ‘Sayın vekilim şu salonun içinde bu partiye ihanet etmeyen kimse yok. Ben de dahil, çünkü hepimiz Mustafa Gül’e oy verdik” demiş. Yani ‘bu salonun içinde aradığınız kişi yok. Hepimiz kendi partimize ihanet ettik’ demek istiyor. Kendi partisine ihanet eden insanlar oraya ne getirir, tartışmak lazım. Benim için güzel bir tablo ama onlar için ne olur bilemiyorum?
Göreve geldiği gün ‘festival belediyeciliği yapıyorsunuz’ diye laf atan adam şunu biliyor mu? Kemer’de 43 bin kişi yaşıyor. O festivale 25 bin kişi katıldı. Bunun 10 bini turist. Ki bu gelenlerin turizme çok büyük katkısı oldu. Festivale gelen en az 15 bin kişi Kemer’de yaşayan insanlarımız. Bu insanlar sanatçılarla buluşma fırsatı buldu. Festival bir kültür işidir. Altın Nar Kültür Festivali olarak düzenliyoruz. Ben İsmail Minta’ya 7-8 senede bir şey öğretebildiysem şununla mücadele et: Şu an Kemer Ralli alanı ticari alana çevriliyor. 3 gün önce Turizm Bakanlığındaydım. Yazıyı bize gönderdiler. Biz buna kesinlikle karşı çıkıyoruz. Eğer Ralli Alanı ticari alana çevrilirse Kemer biter, Kemer’de ticaret biter, Kemer’de esnaf biter. Eğer 7-8 senede bir şey öğretebildiysem git Menderes beyle, bakanla görüş bunu iptal ettir. Geçmişte Kemer1 ticari oluyordu. O zamanlar Turizm Bakan Yardımcısı Abrurahman Arıcı ile görüştüm. Kendisine durumu anlattım. Arıcı, ‘ Başkan doğru söylüyor eğer Kemer1 ticari alan olursa AK Parti ilçe binasını kapatmak zorunda kalırız’ dedi. Kemer Ralli alanınının ticari alana çevrilmesi Kemer’e bir ihanettir. Esnafa bir ihanettir. Eğer birazcık halkı düşünüyorsanız bunu engelleyin, durdurun. Ondan sonra oturup siyaset yapalım. Onlarla televizyonda tartışmaya hazırım.” DEDİ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle