Hoşgeldiniz  

GÜL “Kemer esnafını bitirecekler”

Semih Köken | 03 Ekim 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

GÜL “Kemer esnafını bitirecekler”

Başkan Gül’den Ralli Alanı tepkisi

“Kemer esnafını bitirecekler”

Kemer Ralli Alanı’nın; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ticari alana çevrilmek istenmesine karşı çıkan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Buraya 200 dükkânın bulunduğu bir ticari alan yapmak istiyorlar. Bu düzenleme Kemer esnafını bitirir. Biz burada ticari alan değil kongre merkezi ve park yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Kemer Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında 13 gündem maddesi karara bağlandı.  Gündem maddeleri arasında yer alan 2018 Mali yılı Bütçesinin görüşülmesi ve 2018 yılı Gelir Tarifesinin konuları 17 Ekim’de yapılacak meclis toplantısına ertelendi.

 

CEMEVİ İÇİN YER TAHSİSİ YAPILACAK

Meclis toplantısında Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi adına tahsis edilen Kemer Merkez Mah.34 Ada 2 parselin tahsis süresinin uzatılması talebi görüşüldü. Meclis üyeleri, söz konusu tahsis süresinin 10 yıl uzatılmasına karar verdi. Ayrıca yine Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi’ne Cemevi yapılmak üzere yeni bir arsa tahsis edilmesiyle ilgili konu da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

ŞEHİTLERE YARDIM EDİLECEK

Kemer’de yaşayan şehit ailelerine belediyenin nasıl bir yardım sağlayabileceği konusu geçtiğimiz ayki meclis toplantısında görüşülmüş ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Bu konuyla ilgili komisyon raporu okundu ve şehit ailelerine Kemer Belediyesi tarafından yasaların elverdiği ölçüde her türlü yardımın yapmasına karar verildi.

 

RALLİ ALANI PLANINA İTİRAZ

Kemer Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşülen en önemli konulardan biri de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Kemer 282 ada 1,2,3 parsellerde  “Spor Kongre ve Eğlence Merkezi”,  283 ada 3 parselde  “Kültürel Tesis Alanı” ve 283 ada 8,9 parsellerde “Kongre ve Sergi Merkezi Alanı ” için yapılan plan teklifinin görüşülmesi oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin teklifiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kemer Ralli alanının ticari alana çevrilmek istendiğini kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer Ralli alanında yapılmak istenen planın ilk halinde yüzde 100 ticari alan öngörülüyordu. Daha sonra ticari alan oranını yüzde 80’e düşürdüler. Ancak bu da çok yüksek bir oran. Buraya ‘Yöresel Pazar’ adı altında 1500-200 dükkânlı bir ticari merkez yapılmak isteniyor. ‘Yöresel’ çok yuvarlak bir kelime… Yani ‘burada çarşı kurularak her şey satılabilecek’ anlamına geliyor. Böyle bir düzenleme Kemer esnafını bitirir. Biz her fırsatta bu konudaki tepkimizi dile getiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkileri ile görüşüp plana itirazımızı ilettik. Ralli alanında kongre merkezi ve park istiyoruz. Yüksek ticari alan istemiyoruz” diye konuştu. Görüşmeler sonunda Kemer Belediyesi’nin bu plana itiraz etmesi konusu karara bağlandı.  Ancak alanda yetki sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu için Kemer Belediye Meclisi’nin bu kararı bağlayıcı değil bir öneri niteliğinde olacak.

 

SULAMA SORUNUNU BELEDİYE ÇÖZECEK

Meclis toplantısında Kemer Sulama Birliği Başkanlığı’nın sulama borusu konusunda talebi de görüşüldü. Kemer Sulama Birliği yönetimi ile geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda kendilerine sulama borusu konusunda talebin iletildiğini kaydeden Başkan Gül, “ Bu yıl çok kurak geçti. Portakal bahçelerimiz ve tarlalarımız kurudu. Üreticimiz çok büyük sıkıntı yaşıyor. Bu sorunu Kemer Sulama Birliği’nin çözemediğini gördük. Bizden sulama borusu konusunda yardım istediler. Bu talebi inceledik ve belediyemizin bu konuda yardım etmesinin önünde yasal bir engel bulunmadığını saptadık.  Şimdi konuyu meclis gündemine getirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sorunu çözecek” diye konuştu. Görüşmeler sonunda Kemer Belediye Meclisi Sulama Birliği’nin su borusu talebini karşılamasına karar verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle