Hoşgeldiniz  

Gözler Sezgi Kırıt’ın davasında

Semih Köken | 10 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Gözler Sezgi Kırıt’ın davasında

ANTALYA’da 2009 yılında uyuşturucu madde verilip tecavüze uğradığı belirlenen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın ölümüyle ilgili 7 yıl sonra açılan davanın bugün görülen ikinci duruşmasında sanıkların tahliye talebi reddedildi.

Antalya’da 31 Ağustos 2009 günü ekmek almak için evden ayrılan Sezgi Kırıt, facebook’tan tanıştığı Osman Küçük ile buluştu. Osman Küçük, Sezgi Kırıt’ı iş arkadaşı Ali Karpi’nin evine götürdü. İddiaya göre burada vücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, 3 kişinin şiddet ve tecavüzüne uğradı. Aynı gece evde yaşamını yitiren Sezgi Kırıt’ın cesedi, üzerindeki giysiler çıkartılarak, Isparta yolunda bir araziye bırakıldı.

Sezgi Kırıt’ın cesedi 2 Eylül 2009 günü Isparta’nın Gönen İlçesi’nde boş arazide çıplak halde bulundu. Kimliği saptanamayan ceset, iddiaya göre Adli Tıp’ta yapılan otopside de şüpheli bir durum çıkmayınca ‘Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldü. Aile, sahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince, mezar açılıp ceset çıkarıldı. İncelemede cesedin Sezgi Kırıt’a ait olduğu anlaşılınca, soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kızkardeşi Emine Karpi ile Emine’nin oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. İfadelerinde birlikte alkol alıp uyuşturucu kullandıklarını anlatan şüpheliler, kızın ölmesi üzerine cesetten kurtulmak istediklerini ve araziye attıklarını söyledi. Adli Tıp otopsi raporunda da ‘tecavüz ve darp bulgusu belirtilmediği için şüpheliler serbest bırakıldı.

Ancak Sezgi’nin ablası Sevgi Kırıt’ın ulaştığı avukat Sibel Önder olayın peşine düştü. Şüphelilerden biriyle sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlık kuran Sibel Önder, yeni delillere ulaştı. Başvurulan Ulusal Kriminal Büro’dan aylar sonra gelen raporda, olayın ‘zorlamalı ölüm ve tecavüz’ olduğu belirtildi.

EVİN SAHİBİ SANIK ÖLDÜ

Bu arada Sezgi Kırıt’ın tecavüze uğrayıp öldüğü evin sahibi olan şüphelilerden Ali Karpi 1 Kasım 2014 tarihinde vefat etti. Sanıklardan Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar’ın, ‘mağdurun ölümüne neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle, Emine Karpi’nin de bu suçlara yardımcı olduğu iddiasıyla 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

7 yıl sonra açılan davanın ikinci duruşması, bugün Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Osman Küçük, Emine Karpi ile bir başka suçtan tutuklu bulunan Emine Karpi’nin oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar ile Sezgi Kırıt’ın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti duruşmada ilk olarak başka bir suçtan tutuklu bulunan Mehmet Mutlu Kurtlar’ın da bu davadan tutuklanmasına karar verdi.

Davaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Antalya Barosu Çocuk Hakları Kurulu, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu ile Kadın ve Demokrasi Derneği de müdahil oldu. Çok sayıda kadının da izlediği duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan Murat Gülen, kendisinin cezaevinde yattığı dönemde sanıklardan Ali Karpi ile aynı koğuşta kaldığını söyledi. Doktor lakaplı Ali Karpi’nin Sezgi Kırıt’ın ölümüyle ilgili “O gece bizim evde kaldı. Uyuşturucu ve alkol aldık. Evde benimle birlikte toplam üç kişi kızla cinsel ilişki yaşadı. Sabah kızın öldüğünü görünce Isparta yoluna attık. Kullandığımız kimyasal uyuşturucu alkol ile birlikte alındığı için otopside çıkmadı” dediğini ileri sürdü.

Duruşmada Sezgi Kırıt ile bu olaydan önce ilişki yaşadığı iddia edilen kişiler de tanık olarak dinlendi.

Sezgi Kırıt’ın aile avukatı Sibel Önder ile davaya müdahil olan kuruluşların avukatları dosyayla illiyet bağı bulunmayan bilgi ve belgelerin çıkartılmasını talep etti. Mahkeme yapılan müzakereden sonra Sezgi Kırıt’a ait önceki dosya ve bilgilerin çıkartılması talebinin diğer şahitlerin dinlenilmesinden sonra ele alınmasına karar verdi. Sanıkların tahliye talebini de reddeden mahkeme duruşmayı 28 Ekim’e erteledi.

Duruşma sonrası avukat Sibel Önder gazetecilere açıklamalarda bulundu. Önder, davanın takipçisi olan kadınlara da teşekkür etti.

ANTALYA'DA 2009 YILINDA UYUSTURUCU MADDE VERILIP TECAVUZE UGRADIGI BELIRLENEN 16 YASINDAKI SEZGI KIRIT'IN (fOTODAKI)  OLUMUYLE ILGILI 7 YIL SONRA 3 SANIGIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.KADIN DERNEKLERI ADLIYE ONUDE ACIKLAMA YAPTI. (FOTO. MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle