Hoşgeldiniz  

GİRİTLİ PARKİ REFERANDUMUNDA HAYIR ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

GİRİTLİ PARKİ REFERANDUMUNDA HAYIR ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Üçgen Mahallesi için gerçekleştirdiği otopark referandumunun sonuçları açıklandı. Proje, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından kabul görmedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçgenler Mahallesine yapılması planlanan otopark projesi için gittiği referandumun sonuçları açıklandı. 16 bin 311 kayıtlı seçmenden 3 bin 238 oyun kullanıldığı referandumda 2 bin 860 hayır oyu çıkarken, 360 evet oyu çıktı. Katılım oranının yüzde 18 gerçekleştiği oylamada 18 vatandaşın oyu ise geçersiz sayıldı. Oylamayla birlikte Üçgen Mahallesi Otopark projesi de iptal edildi.

 

Üçgen otoparkına vatandaşlardan veto

“DEMOKRASİMİZ ADINA BİR KAZANÇTIR”

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir açıklama yayımladı. Türel açıklamasında şunları söyledi:
“Üçgen Mahallesi’nde yapılan otopark ile ilgili bir takım itirazların yükselmesiyle birlikte belediyemiz tarafından referandum kararı alınarak nihai değerlendirmenin halkımız tarafından yapılması uygun görülmüştü. Yapılan referandum neticesinde bölgedeki 16 bin 311 kayıtlı seçmenden 3 bin 238’i oy kullanmış, katılım oranı yüzde 19.85 olarak gerçekleşmiştir. Hayır oyu kullanan 2 bin 860 vatandaşımız, yüzde 88.32 oranıyla burada otopark istemediğini beyan etmiş, mevcut haliyle korunmasını istemiştir. 360 vatandaşımız da, yüzde 11.11 oranıyla evet diyerek otopark yapılması yönünde tercihte bulunmuştur. 18 vatandaşımız ise geçersiz oy kullanmıştır. Belediyemizin katılımcı yönetim ve demokratik yönetim anlayışında bu gibi kritik hususlarda son sözün halka bırakılması anlayışı demokrasimiz adına bir kazançtır.”

 

Üçgen otoparkına vatandaşlardan veto

“EN UFAK SİYASİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLMEDİ”

Bilindiği üzere Şarampol yayalaştırma ve güzelleştirme projesini 18 Ekim 2015 tarihinde yine halkımıza sormuş ve halkımızın yüzde 90.18’i bu projeye evet demişti. Böylelikle proje çalışmalarına başlamıştık. Bu proje kapsamında iki adet katlı otopark yapımı söz konusu idi. Projenin geneli halkımız tarafından yapılması yönünde tasvip gördüğü için çalışmalara başladık ve artık proje çalışmalarında sona gelinmektedir. Ancak Üçgen’deki katlı otoparkla ilgili itirazi kayıtlar üzerine yeniden sadece otopark alanına yönelik bir referandum yapılmış, halkımızın yapılmaması yönündeki tercihi söz konusu olmuştur. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın otopark tercihi hususunda hür iradesiyle oy kullanmasını sağlamak ve herhangi bir etkileşimde bırakmamak için Üçgen otoparkıyla ilgili referandum kararını açıkladığımız toplantıda referandumla ilgili en ufak bir siyasi çalışmanın tarafımdan yürütülmeyeceğini belirtmiştik. Hatta referandum sürecinde yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için Şarampol şantiyesini dahi ziyaret etmeyerek, bu konuda bölgede en ufak bir siyasi çalışma, halkın özgür iradesiyle oy kullanmasını sağlamak adına yapılmamıştır”

Üçgen otoparkına vatandaşlardan veto

“ÜÇGEN OTOPARK PROJEMİZ İPTAL”

“Nasıl ki Şarampol projesine halkımızın yüzde 90.18’i evet dediğinde bundan bir siyasi sonuç çıkartmadıysak Üçgen otopark referandumunda da yüzde 88.32 hayır denmesinden de bir siyasi sonuç çıkartmak mümkün değildir. Bu kapsamda her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi olarak söz de karar da milletin anlayışı çerçevesinde halkımızın tercihine her zaman olduğu gibi saygı göstermek suretiyle Üçgen otopark projemizi iptal edeceğimizi kamuoyuyla paylaşır, saygılar sunarım”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle