Hoşgeldiniz  

GENÇ KIZ İNANILMAZ KURTULUŞU ANLATTI

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’ndeki evlerinin yedinci kat balkonundan beşinci kata düşen 19 yaşındaki lise 4’üncü sınıf öğrencisi Aybüke Metin, bir gün sonra hastaneden taburcu oldu.

Düştüğü balkonda sadece sağ el baş parmağı kırılan, ayak ve elinde morluklar, boynunun altında da çizik bulunan Aybüke Metin, olay gününü anlattı.

Elinde bileklik bulunan Aybüke Metin, dershane dönüşü evde oturduklarını ve hava almak için balkona çıktığını hatırlattı.

O gün oruçlu olduğunu ve ellerini balkon demirine dayadıktan sonra gözünün karardığını aktaran Metin, “Düşerken 6. katın demirine tutunmuşum. O demir kırıldıktan sonra 5. kat balkonuna düşmüşüm. Çeneme sert bir cisim geldi ama hatırlamıyorum. Düştüğüm daire boş olduğu için itfaiye merdivenle balkona ulaşmış ve kapıyı açmış. Sağlık ekipleri beni uyanık tutmak için uğraşıyordu. Ama hatırlayamıyordum” dedi.

BAŞ PARMAĞI KIRILDI

Sağlık ekiplerinin tüm sorularına cevap veremediğini hatırlatan Metin, “Korkuyordum sadece. Bacaklarım ve kollarım uyuşuktu. Kapı kırılıp açılınca içeri girdiler. Gözlerim açıktı ve çevremdeki herkes korku içindeydi. Ambulansta da uyumaya çalıştım. Hastanede 18 saat kaldım. Sonra taburcu oldum. Şu an sağ el baş parmağımda çatlak var. Kolumda, ayağımda, sırtımda boynumda morluk var” diye konuştu.

“ALLAH’IM BENİ SEVDİKLERİME BAĞIŞLADI”

“Allah’ım beni sevdiklerime bağışladı” diyen Metin, “Herkes bana ‘nasıl oldu’ diye soruyor. Kader galiba daha yaşayacak günlerim varmış. Yaptığım bir iyilik bana döndü diyebilirim. Zemine düşseydim bugün hayatta olmazdım. Balkona çıkamıyorum artık. Rüyalarımda bile yüksekten düşüyorum, rüyalarıma giriyor” şeklinde konuştu.

Üniversite sınavlarına hazırlanan Metin, ileride avukat olmak istediğini sözlerine ekledi.

“‘GÜM’ SESİ GELDİ”

Anne Ayşegül Metin ise olay gününü şöyle anlattı: “O gün odada oturuyorduk. Aybüke’nin arkadaşları vardı, dershaneden konuşuyorduk. Aybüke, ayağa kalktı, bizde lavaboya gitti zannettik. Bir anda ‘güm’ sesi geldi. Çocuklara bir çıkın bakın dedim. Aybüke diye seslendim. Ses gelmedi. Birileri dışarıdan bağırıyordu, çocuk düştü balkona diye. Aşağıya bakamadım panikle, sonrasını hatırlamıyorum. Arkadaşları ‘Aybüke 5. kata düşmüş’ dedi.”

“İKİNCİ DOĞUM GÜNÜ 23 HAZİRAN”

Kızının kurtuluşunu değerlendiren anne Metin, “Asla zemine kızımın düşmesini hayal edemiyorum. O görüntü bile bizi üzüyor. Allah’ım hiçbir anneye, babaya evlat acısı göstermesin. Rabbim evladımı bağışladı. Kızımın ikinci doğum günü benim için artık 23 Haziran” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle