Hoşgeldiniz  

Gazipaşa’da içme ve sulama suyu sorunu

Semih Köken | 09 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Gazipaşa’da içme ve sulama suyu sorunu

GAZİPAŞA Sugözü su kaynağını devir alan Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçenin hem içme hem de sulama suyu sorununu çözüme kavuşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Gazipaşa’nın yıllardır süren içme suyu kaynağı ile ilgili sorunu ortadan kaldırdı. Gazipaşa Sulama Birliği ile oluşturulan koordinasyon sonucunda Sugözü Su kaynağı ASAT tarafından protokol ile devir alındı. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un da bizzat takip ettiği projeyle Gazipaşa’da hem içme suyu hem de sulama suyu ihtiyacı için çözüm üretildi.

11 GÜNDE TAMAMLANDI

Havaalanı yolu üzerindeki, atıl durumda bulunan 3 sulama kuyusunun trafoları ve elektrik panoları yenilenerek Gazipaşa Sulama Birliği’ne ait sulama kanalına bağlandı. Sulama sistemine saniyede 150 litre debi ölçeğinde su aktarılmaya başlandı. Ayrıca, ilçe merkezinin yetersiz kalan içme suyuna da buradan takviye yapıldı. Gazipaşa’nın hem içme suyu hem sulama suyu sorununu kalıcı çözüm getiren 11 gün içerisinde tamamlandı. Projenin bitmesiyle Gazipaşa Beyobası, Aydıncık bölgesinde tarım yapan çiftçilerin sulama sorunları çözüldü.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya / Gazipaşa – GAZİPAŞA

Foto 1 indir

GAZIPASA SUGOZU SU KAYNAGINI DEVIR ALAN BUYUKSEHIR BELEDIYESI ASAT GENEL MUDURLUGU, ILCENIN HEM ICME HEM DE SULAMA SUYU SORUNUNU COZUME KAVUSTURUYOR.(FOTO:GAZIPASA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle