Hoşgeldiniz  

G-20 YOLUNA BÜYÜK GÖZALTI

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G-20’nin 15- 16 Kasım’da Antalya’da gerçekleşecek liderler zirvesi için dünya ünlü turizm bölgesi Belek güvenlik tedbirleri kapsamında tamamen kapatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliği yapacağı zirve için yaklaşık 15 bin kişinin Antalya’ya gelmesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşan G-20’de alınacak güvenlik önlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma yürütecek.

Bu kapsamda imzalanan ‘Kent Güvenlik Sistemi Yönetim işbirliği Protokolü’yle Demokrasi Kavşağı’ndan Serik’e tüm güzergah ve zirvenin gerçekleştirileceği Belek 87 kamerayla takip edilecek. Güzergahta Demokrasi Kavşağı, Cırnık Köprüsü, Koyunlar Kavşağı, Depoo Kavşağı başta olmak üzere güzergahtaki tüm kavşak noktaları, yol ayrımlarına kameralar yerleştirilecek. Zirve günü ve öncesinde trafiğin en yoğun olacağı Antalya Havalimanı’na giriş ve çıkışlar ise 4 ayrı kamerayla takip edilecek.

Çalışma kapsamında 7 noktaya da plaka tanıma sistemi yerleştirilecek. Kurulacak sistemde plaka okuma kameraları aracın önünden veya arkasından alacağı bir fotoğrafı özel bir yazılımla analiz ederek G-20 zirvesinde ulaşımı sağlayan taşıtlardan biri olup olmadığını kontrol edebilecek. Ayrıca geçişler sırasında şüpheli araçları da tespit edebilecek sistem aynı zamanda plaka okumak için ayrılan kameraya ek olarak başka bir kamerayla da aracı kullanan kişinin yüzünü kaydedecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle