Hoşgeldiniz  

Finike’de Demokrasi Yürüyüşü

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Finike’de Demokrasi Yürüyüşü

ANTALYA’nın Finike İlçesi’nde Demokrasi Yürüyüşü yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte darbe girişimi protesto edildi. Yürüyüş sonunda meydanda toplananlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

Finike’de kaymakamlık öncülüğünde Demokrasi Yürüyüşü düzenlendi. Kapalı halk pazarından başlayan yürüyüşe Kaymakam Mesut Yakuta, Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, diğer protokol üyeleri, öğretmenler, kamu çalışanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. ‘Darbeye hayır’, ‘Gün birlik olma günüdür’, ‘Hakimiyet milletindir’ yazılı pankartların taşındığı yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından meydanda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meydanda kalabalığa seslenen Kaymakam Mesut Yakuta, 15 Temmuz’da milletin tarihindeki en büyük ihanet, en büyük vatan hainliğinden birini gördüğünü vurgulayarak, “Bu millet daha önce de darbe gördü ancak hiçbirinde milletin parasıyla, vergileriyle alınan tankla tüfekle ellerinde Türk bayraklarından başka hiçbir şey olmayan vatandaşın üzerine bomba ve kurşun yağdırılmadı” dedi.

Milletvekili Atay Uslu, demokrasi nöbetine destek verenlere teşekkür etti. Son darbe girişiminin diğerlerinden farklı olduğunu kaydeden Uslu, “Hedefte yine değerlerimizin yok edilme işi vardı. Liderlerimizin öldürülme, itibarsızlaştırma işi vardı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da Türk halkının son yaşananlardan büyük ibret aldığının altını çizdi.

Meydanda devam eden demokrasi nöbetinde öretmenler şiir okudu, şarkılar söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle