Hoşgeldiniz  

Festival Çarşısı esnafına kira müjdesi

Semih Köken | 03 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Festival Çarşısı esnafına kira müjdesi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Festival Çarşısı’nda dükkanları yanan esnaftan, Doğu Garajı Kültür Merkezi’ne taşınana kadar kira almayacaklarını açıkladı. Başkan Türel, ‘Çılgın Proje’ olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi’nde ise bürokratik işlemlerim bitmek üzere olduğunu, bu yıl ihaleyi yapmayı planladıklarını aktardı.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, YAPIM CALISMALARI DEVAM EDEN DOGU GARAJI PROJESI VE 'CILGIN PROJE' OLARAK NITELENDIRILEN BOGACAYI PROJESI'NDE GELINEN SON DURUMU HAKKINDA BILGI VERDI. (DOGU GARAJI PROJESI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapım çalışmaları devam eden Doğu Garajı Projesi ve ‘Çılgın Proje’ olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi’nde gelinen son durumu hakkında bilgi verdi.

 

Doğu Garajı Projesi’ni 2018 yılında bitirmeyi planladıklarını dile getiren Türel, geçen pazar günü çıkan yangında iş yerleri yanan Festival Çarşısı esnafını mutlu edecek haberler verdi.

 

ESNAFA KİRA MÜJDESİ

 

Türel, “Festival Çarşısı yangınında esnafımızın sıkıntılı günler yaşadığını biliyoruz. Her sıkıntılı günün ardından bir ferahlık vardır. Buradaki esnafımızı bitecek olan Doğu Garajı Kültür ve Çarşısı’na taşıyacağız. Yangın nedeniyle dükkanları kullanılamaz hale gelen esnafın kira sorumluluğunu ortadan kaldıracağız. Doğu Garajı bitinceye kadar onlara kira mükellefiyetlerini yüklemeyeceğiz. Artık kira ödeme sorumlulukları ortadan kalktı” dedi.

 

“ESNAFI CHP YÖNETİMİ MAĞDUR ETTİ”

 

Menderes Türel, yangın üzerinden çıkarılan tartışmaları görünce şaşırdığını belirterek, şöyle devam etti:

 

“2004 yılında göreve geldiğimizde bizden önceki CHP’li yönetim oradaki esnafa sarı zarfları göndermiş, onları tahliye etmek için hukuki süreci tamamlamıştı. Bizim için sadece gereğini yapmak vardı. Ancak alternatif sunmadan onları sokağa atma noktasında bir çözümü kabul edemeyiz dedik. Şimdi onları sokağa atan insanlar çok farklı söylemler geliştiriyor. Biz onları Meydan’a taşıdıktan sonra tahliye yaptık. Biz onlar gibi acımasız olsaydık, esnafı çaresiz şekilde sokağa koyardık. Bizim hizmet anlayışımızda vatandaşı üzmek yok. Şimdi o esnafımızı çok daha modern kültür merkezinin içine taşımanın hazırlığını yapıyoruz. 2018 yılında Festival Çarşısı esnafı Doğu Garajı’ndaki çarşı merkezine taşıyacağız.”

 

BOĞAÇAYI PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK

 

Antalya’nın ‘Çılgın Projesi’ olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi’ndeki son gelişmeleri de aktaran Türel, alandaki mülkiyetlerin gelir paylaşımına dayalı satışının yapılabilmesi kararı çıktığını ve Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduğunu söyledi. Bürokratik sürecin tamamlamak üzere olduğuna dikkati çeken Menderes Türel, bu sene içinde ihale noktasına gelebileceklerini vurguladı. Menderes Türel, “İhalesini yaptıktan sonra iş yoluna girmiş demektir. Antalya’ya bu hayal projeyi kazandırmış olacağız. Türkiye’de konusunda yetkin bilim insanlarının yanı sıra 20 kişilik bir heyetle bu projeyi hazırlıyoruz” dedi.

 

KONYAALTI’DA SEL FELAKETİ UYARISI

 

Projeye yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Menderes Türel, şunları kaydetti:

 

“Projede en ufak bir risk oluşturmayacak şekilde ilerliyoruz. Boğaçayı Projesi yapılmazsa bir gün Konyaaltı ciddi bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabilir. Boğaçayı’nda saatte 2300 debi nedeniyle yıllar önce köprünün yıkıldığı bir sel felaketi yaşadık. Bizim yaptığımız projede 4600 debiye kadar en ufak sıkıntı yaşanmayacak şekilde tedbirler alıyoruz. Biz bu projeyi yapmazsak işte o zaman felaket kapımızdadır. Bence meselenin bu boyutunun dikkatle değerlendirilmesi lazım. Biz ne zaman iyi bir şey yapmaya kalksak ‘istemezükçüler’ ıvır zıvır bahanelerle projeleri engellemeye çalışıyorlar.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle