Hoşgeldiniz  

EXPO’da Kaleiçi tanıtılacak

Semih Köken | 20 Nisan 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

EXPO’da Kaleiçi tanıtılacak

EXPO 2016 Antalya’da, bahçeli Kaleiçi evi inşa ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Tüm konukları, Kaleiçi’ne ve Kaleiçi Old Town Festivali’ne davet edeceğiz” dedi.

EXPO 2016 ANTALYA'DA, BAHCELI KALEICI EVI INSA ETTIKLERINI BELIRTEN MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, "TUM KONUKLARI, KALEICI'NE VE KALEICI OLD TOWN FESTIVALI'NE DAVET EDECEGIZ" DEDI(FOTO:ANTALYA-DHA)
Muratpaşa Belediyesi, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’da, Kaleiçi’ni tanıtacak. Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye ekiplerince EXPO alanına yapılan bahçeli, çocuk oyun alanlı ve çıkrıklı su kuyusu bulunan Kaleiçi evini inceledi. Muratpaşa Belediyesi personelince inşa edilen Kaleiçi evinin bahçesine belediye üretim tesislerinden getirilen papatya, sardunya, yasemin ve begonvil gibi çiçeklerin yanı sıra zeytin ve turunç ağaçları dikildi.

KALEİÇİ’NE VE FESTİVALE DAVET

EXPO alanında inşa edilen Kaleiçi evi toplam 128 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Evin bahçesinde özel çocuk oyun alanlarının yanı sıra çıkrıklı su kuyusu da bulunuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Uysal, “Dünyanın her ülkesinden gelen konuğu; bu Kaleiçi evimizi ve peyzajının yarattığı güzelliği referans olarak kullanıp, 4-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Kaleiçi Old Town Festivali’ne davet edeceğiz” dedi.

BİNLERCE YILLIK TARİH

Kaleiçi evinin içini de bölgenin kültürüne uygun düzenleyeceklerini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Muratpaşa Belediyesi olarak; her zaman tanıtımını ön planda tuttuğumuz, binlerce yıllık tarihi olan, kültürleri omzunda, benliğinde taşıyan Kaleiçi’ni bir Kaleiçi evi ile tanıtmak istedik. Kaleiçi evi; sadece mimarisiyle değil, bahçesiyle, peyzajıyla, çıkrıklı su kuyusu ile bir kültürü yansıtıyor. Personelimiz tarafından yapılan evin bahçesine de kendi tesislerimizde ürettiğimiz çiçek ve bitkiler dikildi.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle