Hoşgeldiniz  

EXPO 2016’nın ilk kazması Nepal’den

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – TÜRKİYE’nin ilk EXPO’su, EXPO 2016 Antalya’da ülke bahçeleri için ilk kazmayı Nepal vurdu. Doğaya saygıyı ifade eden bir seremoni eşliğinde vurulan ilk kazmanın ardından Nepal’in 3600 metrekarelik bahçesinde çalışmalar başladı.
TURKIYE'NIN ILK EXPO'SU, EXPO 2016 ANTALYA'DA ULKE BAHCELERI ICIN ILK KAZMAYI NEPAL VURDU. DOGAYA SAYGIYI IFADE EDEN BIR SEREMONI ESLIGINDE VURULAN ILK KAZMANIN ARDINDAN NEPAL'IN 3600 METREKARELIK BAHCESINDE CALISMALAR BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda çalışmalar son hızıyla sürerken katılımcı ülkeler kendi bahçelerini kurmaya başladı. Alanda kurulacak ülke bahçesi için çalışmalara başlayan ilk ülke Nepal oldu. Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal pavilyon direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için ilk kazmayı vurdu.

DOĞAYA ŞÜKRAN SEREMONİSİ YAPILDI

Nepalli yetkililer küçük bir de seremoni gerçekleştirdi. Alanda kurulacak en büyük ülke bahçesi için ilk kazmayı kendi elleriyle vuran yetkililer, bahçenin kurulacağı alanın tam ortasına açtıkları küçük bir çukura pirinç, çiçek, kâğıt ve bozuk para ile kek koyarak ardından çukurun etrafına su döktü. Bu seremoninin doğaya bir şükran ifadesi taşıdığını ifade eden proje koordinatörü Binayak Shah, şunları kaydetti:

“Biz ne zaman inşaatla ilgili bir çalışmaya başlayacak olsak bu seremoniyi yaparız. Çünkü toprağı kazıyorsunuz. Bu seremoni bir ‘özür dilemeyi’ ifade ediyor. İnşaat başladıktan sonra kötü şeylerin olmaması inancı ve temennisiyle bunu yapıyoruz. Para, pirinç, çiçek ve su bunların hepsi aslında yaşamın bir parçası. Bunlar olmadan hayat olmaz. Bu nedenle bir şükran göstergesi olarak bunları toprağa koyuyoruz. EXPO 2016 Antalya’nın temel amaçlarından biri de doğaya saygı. Biz de bunun bir göstergesi olarak bu seremoniyi yaptık.”

TURKIYE'NIN ILK EXPO'SU, EXPO 2016 ANTALYA'DA ULKE BAHCELERI ICIN ILK KAZMAYI NEPAL VURDU. DOGAYA SAYGIYI IFADE EDEN BIR SEREMONI ESLIGINDE VURULAN ILK KAZMANIN ARDINDAN NEPAL'IN 3600 METREKARELIK BAHCESINDE CALISMALAR BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

‘NEPAL KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAĞIZ’

Kuracakları ülke bahçesinde Nepal kültürünü ve mimarisini en iyi şekilde yansıtacaklarını vurgulayan Shah, “Nepal mimarisinden örnekler getireceğiz. Bu anlamda tamamen Nepal tarzında olan 2-3 bina örneği olacak. Nepal’de Himalaya Dağları var. Bu coğrafyada yetişen bitki ve çiçekler olacak bahçemizde. Nepal, Himalaya bahçesi olacak. Ziyaretçiler için de görecekleri çok özel bir alan olacak” dedi.

Nepal, 3600 metrekarelik alanda ‘Smart Children: Green Cities’ (Akıllı Çocuklar: Yeşil Şehirler) temalı bahçe kuracak. Nepal pavilyonunda Nepal’deki yaşam tarzı, çiçek, sanat, mimari ve doğal kaynaklar hakkında bilgiler verilecek.

EXPO TURKIYE'NIN ILK EXPO'SU, EXPO 2016 ANTALYA'DA ULKE BAHCELERI ICIN ILK KAZMAYI NEPAL VURDU. DOGAYA SAYGIYI IFADE EDEN BIR SEREMONI ESLIGINDE VURULAN ILK KAZMANIN ARDINDAN NEPAL'IN 3600 METREKARELIK BAHCESINDE CALISMALAR BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)2016 Antalya Ajansı yetkilileri, önümüzdeki günlerde katılım sözleşmesi imzalayan diğer ülkelerin de bahçe yapımına başlayacağı bilgisini verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle