Hoşgeldiniz  

Expo 2016’da “İstanbul Bahçesi” Birinci Oldu

Semih Köken | 03 Kasım 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Expo 2016’da “İstanbul Bahçesi” Birinci Oldu

EXPO 2016 Antalya‘da, Türkiye tema bahçeleri içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2 bin 875 metrekare alanda kurulan “İstanbul Bahçesi” birinci oldu.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, 54 ülkenin katılım gösterdiği 4,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya‘da, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliğinin (AIPH) oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucunda en iyi bahçeler belirlendi.

Türkiye’nin ilk Expo’sunda, Kız Kulesi‘nden laleye, Galata Kulesi’nden İstanbul Boğazı’na birçok simgeyle dikkati çeken “İstanbul Bahçesi”, “En İyi Bahçe” ödülünü aldı.

İkincilik ödülüne Antalya, üçüncülük ödülüne de Burdur layık görülürken, Ankara‘ya ise tanıtım özel ödülü verildi.

Ödüllerin Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından takdim edildiği törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, Kadir Topbaş‘ın kendilerine her zaman “Ne yapıyorsanız en iyisini yapın. İstanbul için hep en iyisini yapın” dediğini hatırlatarak, “Biz de İstanbul‘da peyzaj alanında en iyisini yapıyoruz. İstanbuldünyanın sayılı şehirlerinden biri. Bir turizm şehri. Tarihi özellikleriyle ön plana çıkan bir metropol. Böylesine farklı dinamikleri bir arada barındıran ve 14 milyon kişinin yaşadığı bir şehrin peyzajını yapmak çok önemli bir sorumluluk. Başkanımızın talimatıyla yapılan çalışmalarda İstanbul peyzaj düzenlemelerinde sürekli kendimizi geliştirdik. Hep en iyi olmayı hedefledik. Çünkü İstanbul bunu hak ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“En İyi Bahçe Ödülü”nü almanın kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

“Bu, İstanbul için bir gurur. İstanbul‘da 12 yıldır Başkan Kadir Topbaş‘ın yapmış olduğu çalışmalar adına da bir gurur. Expo bu işin sonu. Yani Expo Garden organizasyonu dünyadaki bütün bahçecilik anlayışlarını değerlendiren bir organizasyon. İstanbulumuza böyle güzel bir ödül getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

Anıt ağaç, oya, servi, çınar ağacı, özel peyzaj güllerinin de yer aldığı İstanbul Bahçesi’nde, kentin yedi tepesi, yedi servi ağacı, yedi oya ağacı, yedi manolya ağacı, yedi süs kirazı ile vurgulandı. Anıt ağaçları simgeleyen bir çınar ağacı bulunan bahçede, ayrıca Türk avlu döşemesi örnekleri ve duvar bahçe uygulaması da sergilendi.

İstanbul Boğazı’nı simgeleyen su ögesi ve lale terasları bulunan bahçede, temalı çiçek takları fotoğrafı çekmek isteyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Bahçede, İstanbul‘un tarihi yapıları olan Galata ve Kız kuleleri minyatürleri ile İstanbulBoğazı’nı simgeleyen su öğesi ve köprü bir arada yer aldı. Ayrıca bahçede, İstanbulBoğazı’na özgü türlerden Akdeniz iklimine uygun olan bitkiler, botanik tasarım içinde sergilendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle