Hoşgeldiniz  

Expo 2016’da ‘Anı ve Keder Günü’ne özel sergi

Semih Köken | 27 Haziran 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Expo 2016’da ‘Anı ve Keder Günü’ne özel sergi

– EXPO 2016 Antalya’da ‘Özel katılımcı’ statüsünde Rusya’yı temsil eden Antalya Rus Kültür-Sanat Derneği, 2. Dünya Savaşı sırasında ‘Büyük Anavatan Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerini andı. Expo 2016’da yer alan Rus Evi’nde düzenlenen etkinlikte, Antalya’da yaşayan Rusların bu savaşa katılan akrabalarının fotoğrafları sergilendi.

1941-1945 yılları Büyük Anavatan Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerin anısına düzenlenen ‘Anı ve Keder Günü’ Antalya’da yaşayan Ruslar tarafından da unutulmadı. Expo 2016 Antalya’da ‘özel katılımcı’ statüsünde Rusya’yı temsil eden Antalya Rus Kültür-Sanat Derneği, Rus Evi’nde bir anma programı düzenledi. Antalya’da yaşayan Rusların katıldığı etkinlikte, gitar dinletisi eşliğinde sohbet eden katılımcılar, eski günleri ve büyüklerini yad etti. Etkinlikte ‘Büyük Anavatan Savaşı’na katılan aile büyüklerinin portreleri sergilendi.

Antalya Rus-Kültür Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı, “Bugün bizim için yas günü. Türkler için Çanakkale Destanı ne ise bizim için de ‘Anı ve Keder Günü’ aynı anlamı taşıyor. Mutlaka bir etkinlik yaparız. Her Rus ailesinde mutlaka bu savaşa katılmış bir aile büyüğü var. Antalya’da yaşayan Ruslardan toplanan fotoğraflardan oluşan bir sergi açtık. Fotoğrafların altında kime ait olduğu ve nerede savaştığı yazıyor” dedi.

54 ülkenin katıldığı ve alt temalarından birinin de ‘Tarih’ olduğu Expo 2016 Antalya’da Rus Kültür-Sanat Derneği bahçesinde ‘Anı ve Keder Günü’ne özel açılan sergide 100 portre sergilendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle