Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 yönetimi Bakan Çelik başkanlığında toplandı

Semih Köken | 26 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

 

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 37’nci Yönetim Kurulu toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yapıldı. VIP ve Basın Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Çelik, EXPO 2016 Alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Çelik, bin 500 olan çalışan sayısının 3 bine çıkarıldığını belirterek, “1 Nisan’da açılış olacakmış gibi hazırlık yapın talimatı verdik. Amacımız Antalya ve ülke turizmine katkı sağlayacak bir alan yaratmak” dedi.

 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yapılan 37. Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Çelik, alana gelişinde VIP Binası ve Basın Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından VIP Binası ve Basın Merkezinde düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısına geçildi. Toplantının açılışında konuşan Bakan Çelik, Antalya’nın çok yakın bir zamanda G20’ye başarıyla ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek,  aynı başarılı sınavın EXPO 2016’da da verileceğini söyledi.

Geçtiğimiz ay göreve gelir gelmez EXPO 2016’nın 36. Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık ederek mevcut durumu değerlendirdiklerini hatırlatan Bakan Çelik, “Bugün de yapılanları ve yapılması gerekenleri enine boyuna değerlendirme fırsatı bulacağız” diyerek şöyle konuştu:

“Çalışan sayısını bin 500’den 3 bine çıkardık. Çalışanlarımız gece gündüz demeden çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu alanda hiçbir sorun yaşanmadığını görüyoruz. Kule ve kongre merkeziyle ilgili çok yoğun bir çalışma yürüttüğümüzü belirtmek istiyorum. Arkadaşlarımıza 1 Nisan’da açılış gerçekleşecekmiş gibi tüm çalışmaları tamamlayın talimatını vermiştik. Amacımız Antalya’nın ve ülkemizin turizmine katkı sağlayacak kalıcı bir eser bırakmak. Milyonlarca yerli ve yabancı turistin inanıyorum ki bu tarım ve turizmi buluşturan EXPO’ya katılacakları inancı içerisindeyim.”

Ülke katılımları konusunda da bilgi veren Bakan Çelik, geçen ay yapılan toplantıda 12 olan sözleşme imzalayan ülke sayısının 16’ya yükseldiğini söyledi ve katılım konusunda olumlu görüş bildiren ülke sayısının 43 olduğuna işaret ederek, “Bu daha da artacak” dedi. Bakan Çelik, “Çiçek ve çocuk” temalı EXPO 2016 Antalya’nın dünya barışına vesile olacağına inandığını da söyledi.

Toplantıda daha sonra Genel Sekreter Kazım Aydın alanda yürütülen çalışmalar ve ülke katılımları konusunda Yönetim Kurulu’na brifing verdi.

BAKAN ÇELİK 775 YILLIK ZEYTİN AĞACI DİKTİ

Toplantı sonrası alan gezisi gerçekleştirildi. Bakan Çelik, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte İzmir Ödemiş Bademli Köyünden transplantasyon yöntemiyle EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’na getirilen 775 yıllık zeytin ağacı (OleaEuropea) dikti. Çapı 2,35, gövde çevresi 6, kök çevresi 14 ve boyu 3,80 metre olan zeytin ağacına Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte toprak atıp, can suyu veren Bakan Çelik daha sonra ağaca isim tabelasını çaktı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle