Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 Antalya Ajansı 13. Konsey Toplantısı yapıldı

Semih Köken | 09 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

KONSEY (4)EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 13. Olağan Konsey Toplantısı Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker başkanlığında yapıldı. Konseyde EXPO 2016 sergi alanındaki inşaat çalışmaları, ülke katılımları ve tanıtım faaliyetleri konusunda konsey üyelerine bilgi verildi. Vali Türker, inşaat çalışmalarının yüzde 90’lara varan tamamlanma oranları olduğuna dikkat çekerek, “Gelişmeler böyleyken ‘EXPO zamanında yetişecek mi’ eleştirilerini duymak bizi üzüyor” dedi.

 

Konsey toplantısı EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı içerisinde bulunan lojistik binasında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Türker, alanda çalışmaların son hızla devam ettiğini belirterek, “çalışmalar ete kemiğe büründüğü için toplantıyı burada yapma kararı aldık” dedi.

Vali Türker’in açılış konuşmasının ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan tarafından yapılan sunumda alanda yürütülen inşaat faaliyetleri başta olmak üzere, bitkilendirme, ülke katılımları ve tanıtım faaliyetleri konusunda konsey üyelerini bilgilendirdi.

“ÇALIŞMALAR PLANLANDIĞI GİBİ GİDİYOR”

Sunumun ardından bir kez daha söz alan Vali Türker, yıl sonuna kadar EXPO Kulesi dışındaki bütün yapıların tamamlanacağını söyledi. Yaz kış demeden fedakârca çalışan herkese teşekkür eden Vali Türker, “Çok önemli olmayan ufak tefek sarkmalar dışında bu sene sonunda kule hariç bütün yapıları bitireceğiz. Kule de planladığı gibi gidiyor. Yağmur, kış, sıcak demeden çalışılıyor. Düzenli bir çalışma yapılıyor” dedi. Vali Türker alanda çalışmalar büyük bir hızla ilerlerken yapılan bazı eleştirileri ise doğru bulmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Zaman zaman hala EXPO acaba yetişecek mi diye bir tartışmanın varlığını görmek özellikle yerel basında bunu görmek bizi üzüyor. EXPO gibi bir değerin bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir sebeple yetişmeyecekmiş gibi takdim edilmesi Antalya’ya ve EXPO projesine zarar veriyor. Bizim bundan sonra yapımlardan ziyade faaliyetlere odaklanmamız gerek. Bunun içinde bir kültürel faaliyetler ajandamız hazırlandı ve yeni bakanımızın da katıldığı yönetim kurulu üyelerine sunuldu. 6 ay boyunca burada her gün irili ufaklı faaliyet olacak. Bunların bir kısmı dünya ölçeğinde olacak, sokak gösterileri, çocuklara yönelik interaktif faaliyetler olacak. Dolayısıyla EXPO’ya gezilecek, görülecek yerlerin dışında ekstra bir cazibe katacak. Bunlar EXPO’yu daha görünür olup daha cazip hale getirecek. Yeni hükümetin gündeminde olması gereken konu da EXPO sonrası döneme odaklanmamız gerek. Antalya’nın bazı ihtiyaçlarını EXPO sahasındaki bu yapıların gideriyor olması lazım. Yaklaşık 10 ay var onun için o dönemi de artık planlamaya başlıyor olmamız lazım”.

“ANTALYA RAYLI SİSTEME EXPO SAYESİNDE KAVUŞACAK”

Vali Türker EXPO sahası dışında olmasına rağmen merak edilen konulardan biri olan Raylı Sistem Hattına da değindi. Raylı sistemin de yetişmeyeceğine dair endişeler olduğunu hatırlatan Vali Türker, “Ben Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili genel müdürüyle de görüştüm. Onlardan da aldığım bilgi, olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe bu projenin alt yapısının yetişeceği bilgisini aldım. Ulaştırma Bakanlığı alt yapısını yapacak Antalya Büyükşehir Belediyesi de çekici araçlarını getirecek ve Antalya, raylı sisteme EXPO sayesinde kavuşmuş olacak.”

 

 

 

“KATILIMCI ÜLKE SAYISI REKOR DÜZEYDE”

Ülke katılımları hakkında da bilgi veren Vali Türker, gelinen noktada 42 ülkenin EXPO’ya olumlu görüş bildirmesinin önemli bir başarı olduğuna değinerek şöyle konuştu:

“BIE Genel Sekreterinin geçen hafta yaptığı ziyarette ben de kendisini gördüm. Bu tür EXPO’lardaki rekor katılım en fazla 35 olmuş. Biz şu an 42’deyiz. Ülke katılımlarıyla ilgili aldığımız eleştirilerden bir tanesi de küçük, fakir ve zayıf ülkelerin katılım sağlayacağı yönünde. Dünya üzerinde herhangi bir ülkenin bayrağının EXPO’da dalgalanıyor olması güzel bir şey. Buna rağmen EXPO’nun faaliyet alanı bakımından da ekonomik büyüklük bakımından da önemli ülkeler katılacak. Bunlar arasında Hollanda katılacak. Hollanda’nın böyle bir botanik EXPO’ya katılması önemli. İtalya katılacak. Macaristan, Avusturya gibi Avrupa ülkeleri katılacak. Hindistan, Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyetinin katılması önemli”.

Toplantı, Konsey üyelerinin alan gezisiyle sona erdi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle