Hoşgeldiniz  

Esnaf kararını istikrardan yana verdi

Semih Köken | 06 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Esnaf kararını istikrardan yana verdi

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Alanya’da referandum çalışmalarını yoğun program trafiği ile yürütüyor. AK Parti’nin en genç Milletvekili ziyaret güzergahındaki Mahmutlar Sanayi Sitesi ve Cuma Pazarı esnafı ile buluştu. Sugözü ile Cikcilli Mahallelerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Çelik, yeni Türkiye’nin yol haritasını 15 Temmuz’da demokrasi ve kahramanlık destanı yazan milletin belirleyeceğini söyledi. Esnaftan istikrara evet desteği geldi

“Siyaset cambazlığı yapıyorlar”

Hayır bloğunda yer alanların Türkiye için iyi ve güzel olan her şeye karşı çıktığına dikkat çeken Sena Nur Çelik, “Gerçekleri saptıranlar siyaset cambazlığı yapıyorlar” dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “’Yeni sistemde bir kararnameyle muhtarlıkların, lokantaların, sendikaların kapatılacağını söylüyorlar. Muhtarlar atama ile değil seçimle göreve geliyor. Seçimle gelen seçimle gider. Cumhurbaşkanının muhtarlıkları kapatma yetkisi yok. Akla ziyan iddiaları ortaya atanlar milletle dalga geçiyorlar. Birileri telaşa düştü çünkü sandıkta iktidar olamayacaklarının farkındalar. Suyu bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.”

“Hükümet sandıkta kurulacak, hakem millet olacak”

Yeni sistemde güvenoyunun kaldırılmasına yönelik eleştirilere de açıklık getiren Çelik;

demokrasiyle yönetilen ülkelerde yasama ve yürütmenin gücünü milletten aldığını vurguladı.

Antalya Milletvekili mevcut sistemde hükümetin başına kimin geleceğinin sürpriz olduğunu belirterek, “Şimdi halk sandıkta milletvekillerini seçiyor ancak hükümete karar veremiyor.

Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini genellikle en çok oy alan partinin başkanına veriyor. Bunun bir şartı olmadığı için farklı durumlar da ortaya çıkabiliyor. Güvenoyu hep iktidarları tedirgin etti. Yeni sistemde hiçbir şey belirsiz olmayacak. Hükümeti sandıkta kuran millet 5 yıllığına güvenoyu vermiş olacak. Milletvekillerine havale edilmeyecek. Seçim sonuçları netleştiğinde beklenmedik durumlar yaşanmayacak. Hükümeti de Meclis’i de millet seçecek. Cumhurbaşkanı ve parlamento arasında anlaşmazlık çıktığında son sözü işin asıl sahibi söyleyecek. Yani hakem millet olacak” şeklinde konuştu.

 

“16 Nisan’da demokrasi bayramını kutlayacağız’’

Geçmişte yaşanan kaosları hatırlatan Çelik; “9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ‘kızım’ dediği Tansu Çiller’e hükümeti kurma görevini vermedi. Bu sistem baba ile evladı bile kavga ettirir. Sistemimizi güçlendirdiğimizde Allah’ın izniyle bir daha istikrarsızlık, bunalım ve kriz dönemleri yaşanmayacak. 16 Nisan’da demokrasi bayramımızı hep birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Çay sohbetinde kadınlarla buluştu

En genç milletvekili, Şeyhmus – Leyla Kadıoğlu çiftinin evine konuk oldu. Kadınlarla çay sohbeti eşliğinde referandum gündemini konuştu. Misafirlere kısır, sarma, kuru biber dolması, su böreği ve baklava ikram edildi. Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin davetine katılan Sena Nur Çelik, Alanya İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin düzenlediği kermesleri de gezdi. Stantlardaki yemeklerin tadına baktı. Alanyalılarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle