Hoşgeldiniz  

ESNAF AĞLIYOR

SEMİH KÖKEN | 21 Haziran 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ESNAF AĞLIYOR

ACENTALAR GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMIYOR

Kemer esnafı her geçen yıl tokat yemeye alışmış durumda bir önceki sene daha iyiydi işler diyen esnafımız bu yıl yine sıkıntı içinde haziranın son günlerine geldiğimiz şu günlerde cebi delik turistleri görmekten bıktıklarını dile getiren esnaflar çare aramayı bir kenara bırakın gece eve nasıl gideceklerinin hesabını yapar durumdalar.

Kemerin en gözde alış veriş caddesi olan liman caddesi esnafları daha çok parasız turistlerden muztalip öyle ki görüşlerini aldığımız isimlerinin açıklanmasını istemeyen esnaf arkadaşlar bu konuya çok tepkililer “Artık her otelin içinde derici butik cantaçı giyim mağazaları açıldı oteller turistleri dışarı çıkartmak istemiyor acentalar  Kemer satmıyor diyerek ucuz turisti Kemere pompalıyorlar bunun neticesinde biz esnaflar iki üç dolarla dükkan kapatıyoruz bu yıl liman caddesinde 30 a yakın dükkanın el değiştirğini dile getiren esnaflar gelen turistin cebinde parası yok bizden sigara istiyorlar böyle turizm olmaz diyerek haklı  tepkilerini dile getirdiler.

Kemirin sivöil toplum  örgütleri olan Kemiad ve KESDER gibi kuruluşların esnafların halinden anlamadığını dile getiren esnaflar  Beldelerdeki ruhsatsız açılan ve haksız rekabet yapan  işyerlerine karşı Belediyenin hiç bir işlem yapmadığını dile getiriyorlar.

Ama acı bir gerçek daha var her yıl eskiyen ve şikayet çok çıkan Kemer bölgesinden muzdalip olan ve bunu fırsata dönüştüren acentalar Kemerde ki sözlerinin geçtiği otellere baskı yaparak düşük fiyat ve aksiyonlarla ucuz müşteriyi Kemere musallat etmiş durumdalar .Öyle ki kemerde sahil bandında olan otellerde 30-35 dolar geceleme fiyatı alırken 2.band diye adlandırdığımız  yolun üstündeki  otellerde fiyat 13 -15 dolar arası seyretmesi gelen turistinde kalitesizliğinin açık bir göstergesidir.Kemerde bulunan tüm otellerin birleşik fiyatlandırma yapamadıklarından dolayı maalesef kemere ucuz turist izdihamı her sene olduğu gibi yine önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.Bunda kazanan sadece Tur operatörleri ve aracılar olacaktır.

Bu arada önemli bir konuyuda  sizlerle paylaşmak istiyorum  Kemer’e yeni bir emniyet binası kazandırmak için bir kampanya başlatan Kemer İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç’ı tebrik etmek  istiyorum.
Bilindiği gibi Kemer’de kamu kurum binaları çok kötü durumda. Her ne kadar tamir ve tadilat yapılsa da Kemer gibi bir ilçeye yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Maliye binasından sonra Kemer’e yakışır hiçbir bina yapılmamıştır. Tüm kurum binaları dökülmektedir. Yıkılan lojmanların yerine kamu binaları yapılacak müjdesi verilse de üzerinden zaman geçmesine rağmen hükümet kanadından hiçbir müjdeli bir haber alamadık. Turizmin başkenti olan Antalya’nın en şirin ilçesi Kemer de kamu binalarının durumu içler acısıdır. O yüzden Kemer İlçe Polis Teşkilatı’nın başlattığı bu kampanyayı ben çok önemsiyorum ve herkesinde elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çiziyorum. Kemer hepimizin, polis teşkilatı da Kemer’in gururudur bu konuda Kemer’de yaşayan herkesin gereğini yapacağına inanıyorum.

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle