Hoşgeldiniz  

Esenpınar’a 16 yıl sonra yol hizmeti

Semih Köken | 14 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Esenpınar’a 16 yıl sonra yol hizmeti

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa İlçesi’ne bağlı Esenpınar-Üçkonak-Çimenbağ-Yenigüney-Karaçukur-Korubaşı grup yolunda asfalt çalışması başlattı.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, GAZIPASA ILCESI'NE BAGLI ESENPINAR-UCKONAK-CIMENBAG-YENIGUNEY-KARACUKUR-KORUBASI GRUP YOLUNDA ASFALT CALISMASI BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediyesi kent merkezine uzak mahalle ve yayla yollarını gece gündüz çalışarak asfaltlıyor. Antalya’nın doğusundan batısına tüm ilçelerde sıcak asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gazipaşa’ya bağlı 33 kilometrelik Esenpınar-Üçkonak-Çimenbağ-Yenigüney-Karaçukur-Korubaşı grup yolunda stabilize ve asfalt hazırlık çalışmalarına başladı. Gazipaşa’nın en uzak mahallelerinden 800 rakımlı Esenpınar’da başlayan çalışmalar kapsamında iyileştirme, bakım, onarım ve asfaltlama yapılacak.

 

Esenpınar mahallesini ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Zeki Demiray, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Coşkulu kalabalığa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in selamlarını ileten İsa Akdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya merkezde ne varsa kırsalda da aynı hizmetin olması için çalıştığını vurguladı.

 

Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Esenpınar’a en son 2001 yılında yol hizmeti yapılmış. Buradaki vatandaşlarımız hizmete susamış. Bu yolumuzun bu bölgede bulunan mahallelerimize hayırlı olmasını dilerim. Hedefimiz Ağustos ayında bu yolu bitirmek. Karayollarını ilk kuran insan Halil Rıfat Paşa’nın söylediği gibi ‘Gidemediğin yer senin değildir’ ilkesinden hareket ediyoruz. Muhtarlarımızın ilettiği talepleri değerlendiriyor ve birlikte istişare yaparak zamanını belirliyoruz.”

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NIN MİMARI TÜREL’DİR

 

Büyükşehir Yasası çıkmadan önce bu yasaya karşı çıkanların ve ‘Antalya’nın en uzak köylerine hizmet mi gider’ şeklindeki eleştirileri hatırlatan İsa Akdemir, “Büyükşehir Yasası’nın mimarı Menderes Türel’dir. Büyükşehir olarak her yere ulaşıyoruz bunun siyaseti yoktur. 2013 yılında Antalya’nın tüm yolları için ayrılan bütçe 10 milyon liraydı, şimdi ise sadece bu 33 kilometrelik yolun maliyeti 4 milyon lira. Büyükşehir Yasası olmasaydı hizmetlerin gelmesi mümkün değildi” diye konuştu.

 

İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ayrıca Yunt yaylası yolu ve Ilıca – Karatepe – Şahinler- Yeniköy – Başköy grup yolunda asfalt çalışmasına devam ettiğini söyledi.

 

MODERN YOLA KAVUŞACAĞIZ

 

Asfalt çalışmalarını mahalle muhtarları da yerinde takip etti. Muhtarlar çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Esenpınar Mahalle Muhtarı Sami Polat, “Yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve belediye ekiplerine bölge halkı adına teşekkür ederiz. Artık yolumuz daha modern ve konforlu olacak” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle