Hoşgeldiniz  

EN BÜYÜK DARBEYİ KEMER GÖRDÜ!

Semih Köken | 01 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

EN BÜYÜK DARBEYİ KEMER GÖRDÜ!

Kemer Özkaymak Marina Otel Genel Müdürü Kayı Kayım sezonu değerlendirirken, sektörde üst üste yaşanan sıkıntılardan dolayı en çok turizm sektörünün etkilendiğini ve bu sıkıntıları yaşayan bölgelerin başında ise Kemer geldiğini söyledi.

Kayım, “ 2016 yılını Turizm sektörü tarihinde yaşadığı tüm problemleri tek bir sezon içerisinde yaşadı. Şimdi bunları tek tek tekerrür etmek istemiyorum. Bu sene ayakta kalmak, zarar etmeden sezonu bitirmek veya az bir zarar ile sezonu kapatmak başarı oldu. Tabii ki bu dönemde de kar edildi veya kar eden oteller var. Bunlar da genelde Belek, Kundu ve Side gibi gerçekten güzide bölgelerdeki, gözde tesislerimiz. Bu konuda en büyük darbeyi ise Kemer bölgesi ve otelleri aldı” dedi.

Yatak arzı, fiyat ve misafir odaklı hizmet konusuna dikkat !

Yaşananların sektör adına bir milat olması gerektiğini ve geleceğe umutla bakılmasının gerektiğini ifade eden Kayı Kayım, “Bu konuda bazı genel prensip kararları almalıyız ve uygulamalıyız” diyerek yatak arzı, fiyat ve misafir odaklı hizmet konusuna dikkat çekti.

“Yeni yatırım ve yatak arzlarını yavaşlatmalıyız. Hatta belli bir süre için durdurmalıyız. Ayrıca bu konudaki hırsı da tam anlayabilmiş değilim. Antalya’da bazı bölgelerde 2 otelin balkonlarından misafirler karşı karşıya sohbet edebilir durumda. Bir yatırımcı nasıl olurda diğer yatırımcıyı bu derece anlayamaz..! Fiyatlara gelirsek. Verilen ve istenen fiyatları burada telaffuz bile etmek istemiyorum. Peki bu derece maliyetlerin bile altında fiyatı alan acenteler, bu misafirlere verilebilecek hizmet konusunda neden düşünmüyorlar. Maliyetler altındaki verilen fiyatlara dur deme zamanı geldi. Son olarak da tüm tesislerimiz misafir odaklı hizmet konusunda gerekli hizmet ve yatırım bütçelerini revize etmeli” dedi.

2017 yaz sezonunda Kemer ana pazarı BDT ve iç Pazar olacak!

Kemer’in gelecek sezonunu da değerlendiren Kayı Kayım, 2017 yaz sezonunda ana pazarların başında BDT pazarı ve İç Pazar Olacağını söyledi. Kayı Kayım, “  Tabii ki Avrupa pazarını istiyoruz fakat şu an için gerçek durum bu…İç Pazarda 2016 yılında Kemer rüştünü ispat etti. Kemer bölgesinde Rus misafirlerimizin yerini, iç pazar misafirlerimiz aldı. Bu bize nefes aldırdı. İlk etapta ekip olarak uyum sağlamamız bir süreç aldı fakat sonra her iki taraf için de memnuniyeti yakaladık.Büyük ihtimal ile 2017 yılında iç Pazar misafirlerimiz bizi yalnız bırakmayacak. Yine gelecekler..BDT pazarının açılması ile 2016’daki boşluklarımız dolacak, Buna ilave iç Pazar ile 2017 daha dolu ve rahat geçecek. Bunun yanında alternatif pazarlarımız ve Avrupa ile 2018 e daha büyük umutlarla ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle