Hoşgeldiniz  

Elvan, AK Parti esnafa geniş imkânlar sundu

SEMİH KÖKEN | 05 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Birinci sınıf kooperatif olarak hizmet verdiklerini ifade eden Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerine seslenen Elvan, esnafın bir anlamda Türkiye’nin temel direği olduğunu söyledi.

Dünyanın çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ve esnafında bu değişim dönüşüme ayak uydurmada sıkıntılar yaşadığını söyleyen Elvan, özellikle AVM’lerin ortaya çıkması ile bu sıkıntının bir miktar ortaya çıkmasına neden olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümeti olarak esnafa daha geniş imkânlar tanımak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Elvan, “Şöyle 10-12 yıl öncesine dönecek olursak özellikle esnaf ve sanatkârımızın kredi de kullanacak gücü yoktu. Çünkü kredi oranları çok yüksekti. Burada özellikler komisyon oranları inanılmaz derece yüksekti” dedi.

Geçmiş tarihlerde kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle esnafın kredi kullanmak istemediğini anlatan Elvan, “Ama biz şu 12 yıllık süreçte komisyon oranlarını inanılmaz oranda düşürdük. Şu anda biz sizlere yüzde 4 faizli kredi verebiliyor isek bu komisyon oranlarını düşürülmesinin önemli bir etkisi var” diye konuştu.

Esnafın kredi kullanma oranlarında inanılmaz derecede bir yükselme olduğunu anlatan Elvan, “Ekonomimiz daha da güçlü hala geldikçe biz bu oranları daha da aşağıya çekeceğiz. Yüzde 3’lere 2’lere hatta başkanımızın da önerisiyle sıfırlamaya çalışacağız” ifadelerin kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle