Hoşgeldiniz  

Elektrikler neden kesildi?

SEMİH KÖKEN | 03 Nisan 2015 | Gündem A- A+

Enerji Bakanı Taner yıldız, elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

 

Enerji ve Tabii kaynak Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamaları şöyle…

Vakayı okuyoruz ama hangi sebeplerden olduğu noktasında araştırmalarımız sürüyor: 3 tane olasılık üzerinde duruyoruz. Bu olasılık 86 bin 400′de 1. ihtimale sahip. Uzmanlar böyle birşeyin olmasının zor olduğunu söylüyor. Bu sistem Avrupa’nın en büyük ikinci şebekesi. Türkiye’nin enerji iletim sistemi Avrupa Birliği tarafından kabul görmüş sistemdir. O yüzdene ekibimize güveniyoruz. İnşallah böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmayacağını söylemek istiyorum…

Siber saldırı cümlesini kullanmam için henüz çok erken. Bu bir ihtimal dahilindedir. Çünkü bir yerde bir şifre ve kripto varsa bunlar mümkün. Bu sistemin koruması için ayrı bir ekip çalışıyor. Bakanlığımızda bütün konuları şeffaf bir şekilde ele alıyoruz. O yüzden böyle bir şey söylersem kamuoyunu yanlış yönlendirmiş olurum. 3 santralin 1′er saniye arayla devreden çıkıyor olmasının teknik mi yoksa siber saldırıdan mı kaynaklanıyor bunu söylemek için erken. Saliselerin belirleyici olduğu bir süreç söz konusu. Sakin olup doğruyu açıklayacağız.

Kesintinin maliyeti ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim bizim için şu an öncelikli olan sistemin toparlanmasıdır. Bu konu yalnızca bizim Bakanlığımız ile ilgili bir konu değildir.

Amerika’da 2003′de 36 saatlik bir kesinti oldu. Onlarda oldu bizde de olur demiyorum. Ama atmosfere açık işletmelerde bu durumların olabileceğini ve bu durumun Batılı ülkelerde de karşılaşılabileceğini söylüyorum.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle