Hoşgeldiniz  

Elektrik tüketimi 9 Ağustos’ta tavan yaptı

Semih Köken | 23 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Elektrik tüketimi 9 Ağustos’ta tavan yaptı

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) verilerine göre Batı Akdeniz Bölgesi’nde 2016 yılındaki en yüksek elektrik tüketimi hava sıcaklığının 39 derece kaydedildiği 9 Ağustos günü yaşandı.

AEDAŞ verilerine göre 2016 yılında Antalya, Isparta ve Burdur’da elektrik tüketim rekoru 9 Ağustos Salı günü yaşandı. Rekorda, o tarihlerde hava sıcaklığının 39-40 dereceyi görmesi nedeniyle artan klima kullanımı büyük ölçüde etkili oldu. 9 Ağustos’ta AEDAŞ’ın hizmet verdiği bölgede toplam tüketim, günlük 37 milyon kilovatsaate (kWh) ulaştı. 2016’da en düşük tüketim ise 15,8 milyon kWh ile 28 Şubat Pazar günü gerçekleşti.

2015 yılında Antalya, Isparta ve Burdur’da 8 milyar 491 milyon kWh elektrik tüketilirken, 2016’da bu rakam yüzde 0,34’lük sınırlı bir artışa sahne oldu. Bölgedeki elektrik tüketimi 2016’da toplam 8 milyar 520 milyon kWh’ye ulaştı.

EN FAZLA YENİ ABONE KEPEZ’DEN

AEDAŞ, 2016 yılında yaklaşık 62 bin yeni aboneye daha hizmet vermeye başladı. AEDAŞ’ın dağıtım hizmetine, yıl içinde en yüksek katılım Antalya’nın Kepez İlçesi’nde oldu. Kepez’de 12 binden fazla yeni tüketici 2016’da AEDAŞ’tan elektrik dağıtım hizmeti almaya başladı.

TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI YATIRIMLARA YOL GÖSTERİYOR

AEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, şirket olarak tüketim alışkanlıklarını yakından takip ettiklerini belirterek, “İş planlarımızı ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Hava durumunu ve tatil dönemlerini yakından takip ediyoruz. Elektrik dağıtım şirketleri için kış ayları sorunlu geçer. Fırtına ve yağışların arıza yaratma ihtimaline karşı hazırlıklarımızı çok önceden yapıyoruz. Hizmet verdiğimiz bölgede hava sıcaklıklarının yaz aylarında 40 dereceleri aşması nedeniyle yaz döneminde de sürekli alarm halindeyiz. Yaptığımız çalışmalarda geçmiş yıllardaki tüketici davranışları bize yol gösteriyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle