Hoşgeldiniz  

Elektrik akımına kapılan kurbanlıklar telef oldu

Semih Köken | 09 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Elektrik akımına kapılan kurbanlıklar telef oldu

ANTALYA’nın Muratpaşa İlçesi’nde kurban satış yerinde elektrik akımına kapılan 54 küçükbaş hayvan telef oldu, çok sayıda hayvan da yaralandı.

ANTALYA'DA ELEKTRIK AKIMINA KAPILAN 54 KUCUKBAS HAYVAN TELEF OLDU.  (FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)

Olay, saat 21.00 sıralarında Kızılarık Mahallesi 2818. Sokak’ta meydana gledi. Kurban satış alanını çevreleyen tel çite, hemen yanındaki demir elektrik direğinden akım geçti. Çite temas eden keçi ve koyunlar, akıma kapıldı. İhbar üzerine gelen TEDAŞ ekipleri, elektriği keserek önlem aldı. Hayvan sahipleri yaptıkları kontrolde 54 küçükbaş hayvanın telef olduğunu, 60’a yakın hayvanın ise yaralandığını belirledi. Satıcılar, elektrik arızasını TEDAŞ’a bildirdiklerini ancak önlem alınmadığını iddia etti.

ANTALYA'DA ELEKTRIK AKIMINA KAPILAN 54 KUCUKBAS HAYVAN TELEF OLDU. HAYVAN SAHIPLERINDEN MUHAMMED KARA FENALIK GECIRDI. (FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)
Celeplerden Muhammed Kara, 41 küçükbaş hayvanının telef olduğunu, yaklaşık 50 bin lira zararı olduğunu kaydetti. Elektrik arızasını fark ettiklerini ve durumu yetkili kurumlara bildirdiklerini anlatan Kara, “Konya’dan geliyorum. 70 hayvanım vardı, 41 tanesi telef oldu. Burada kaçak olduğu belliydi. Tellere değince bizi de çarpıyordu. Durumu bildirmemize rağmen önlem alınmadı. Zararımızı kim karşılayacak” dedi.

Osman Özbudak ise, “Bunun olacağı belliydi, defalarca aradık yetkilileri ama kimse ilgilenmedi. 13 hayvanım öldü, 35 tanesi de yaralı. Aralarında ölecekler var” dedi.

ANTALYA'DA ELEKTRIK AKIMINA KAPILAN 54 KUCUKBAS HAYVAN TELEF OLDU.  (FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)
Öte yandan Muhammed Kara hayvanlarıyla ilgilenirken bir anda fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Kara’ya ambulansta müdahale etti. Polis ise şikayetçi olan hayvan sahiplerini ifadesini başvurmak için polis merkezine götürdü.

Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle