Hoşgeldiniz  

Eğitim- İş Başkanı Demir: İncirlik Üssü kapatılsın, NATO’dan çıkılsın

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Eğitim- İş Başkanı Demir: İncirlik Üssü kapatılsın, NATO’dan çıkılsın

EĞİTİM ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir, “Terör örgütü operasyon yaptı diye Akıncı Üssü’nü kapatmayı ben sağlıklı görmüyorum. Kapatacaksanız İncirlik Üssü’nü kapatın. Hatta daha ileri gidiyorum, NATO’dan çıkılsın” dedi.

Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, sendikanın Antalya şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Mehmet Balık’tan kentteki gelişmeler hakkında bilgi alan Demir, daha sonra basın açıklaması yaptı. Demir, 15 Temmuz’daki terör ve darbe kalkışmasını şiddetle kınadıklarını belirtti. Siyasal iktidarın 14 yıldır yaptıklarını onaylamamalarına rağmen darbeye karşı olduklarını açık ve net tavırla gösterdiklerini kaydeden Demir, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir terör olayı olarak değerlendirmek gerektiğini balertti.

“CADI AVINA İZİN VEREMEYİZ”

Darbe girişiminin ardından siyasal iktidardan bir takım istekleri olduğunu belirten Demir, şunları söyledi:

“Biz siyasal iktidardan şunu istiyoruz. Türkiye’de darbeye, bir demokratik cephe ya da düz tabirle ulus karşı koymuşsa bunu sulandırmanın, cıvıtmanın, perdelemenin, karartmanın anlamı yok. Suç işleyenler derhal ülkenin kılcal damarlarından sökülüp atılmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı. Alakası olmayan terör örgütü ya da darbeye karışmamış kamu çalışanları da en kısa sürede hukuka, anayasaya, insan haklarına, insanlık onuruna sadık kalınarak derhal görevlerine döndürülmeli. Darbe, OHAL bahane edilerek, OHAL’den kaynaklı kanun hükmünde kararnameler bahane edilerek cadı avına izin vermemiz mümkün değil. Demokrasi karşıtı, insan hak ve hürriyetlerini kısan, kamu çalışanlarını işi ve ekmeğinden eden uygulamalara karşı duracağımızı belirtmek istiyorum.”

Darbe girişiminin muhafazakar hükümete karşı ABD kaynaklı, güdümlü, dinci, şeriatçı, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapıldığını savunan Demir, “Terör örgütü denen yapının lideri o bölgede yaşıyor. ABD, bir canlının etinden, sütünden her şeyinden faydalanır. Kendi ülkesinde barınan darbeyle adı geçen kişiyi yönetmemesi, strateji belirtmemesi akıldan uzaktır” dedi. Demir, şöyle devam etti:

İNCİRLİK KAPATILSIN

“Madem Akıncılar Üssü kapandı, madem ki ABD’nin somut karıştığını söylüyorsunuz. İncirlik Üssü neden kapanmadı? Halkı kandırmaya kimsenin hakkı yok. Akıncı Üssü’nü kapatmak sorun değil. Terör örgütü operasyon yaptı diye Akıncı Üssü’nü kapatmayı ben sağlıklı görmüyorum. Kapatacaksanız İncirlik Üssü’nü kapatın. Hatta daha ileri gidiyorum. NATO’dan çıkılsın. Bu bölgeye barışı, demokrasiyi, zenginlik getirdiğini düşünmüyoruz. Mustafa Kemal’in tam bağımsız Türkiye değerinden yola çıkarak ülkemiz NATO’dan çıksın. İncirlik Üssü kapatılmalı ve NATO’dan çıkılmadır.”

Demir, Türkiye’de cemaat ve tarikatın talebiyle görevden alınan okul müdürleri, öğretmenler, yöneticilerin tekrar göreve getirilmesi çağrısı da yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle