Hoşgeldiniz  

Düzce Üniversitesi Antalya’da Büyük İlgi Gördü

Semih Köken | 01 Kasım 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Düzce Üniversitesi Antalya’da Büyük İlgi Gördü

Düzce Üniversitesi, Düzce’nin biyoçeşitliliği, Bölgenin yaban hayatı ve Üniversitenin bünyesinde geliştirilen Yığılca Arısı konulu çalışmalarıyla Expo 2016 Antalya Fuarı’nın gözde kurumlarından biri olmayı başardı.

Düzce Üniversitesinin “Biyoçeşitlilik” teması ile yerini aldığı, dünyanın en önemli küresel organizasyonlarından olan EXPO 2016 Antalya Fuarı sona erdi.

Yüz yılı aşkın süredir devam eden, son dönem buluşların, yöntemlerin ve fikirlerin küresel bir buluşma noktası olan ve bu yıl Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya fuarına katılan Düzce Üniversitesi, dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyişini sürdürerek yapmış olduğu çalışmaları yerli ve yabancı ziyaretçileriyle paylaştı.

Yedi gün süresince binlerce katılımcının ilgi odağı olan Düzce Üniversitesi, Düzce’nin biyoçeşitliliği, Bölgenin yaban hayatı ve Üniversitenin bünyesinde geliştirilen Yığılca Arısı konulu çalışmalarıyla Expo 2016 Antalya Fuarı’nın gözde kurumlarından biri olmayı başardı.

Her yaştan katılımcıyı ağırlayan, gösteri ve fikir anlatımlarıyla fark oluşturan Düzce Üniversitesi standını, Uluslararası Çiçek Üreticileri (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da ziyaret edenler arasındaydı.

Geleceğin teminatı olan çocukların çevreyi, bilimi ve doğa hayatını sevdirmeyi amaçlayan Düzce Üniversitesi, yaban hayatında önemli yere sahip türlerden oluşan doldurulmuş hayvan çeşitlerini sergileyerek ziyaretçilere Bölgedeki yaban hayatını, biyoçeşitliliğini ve Yığılca ilçesine özgü arı ırkından elde edilen DAGEM balını anlattı.

Düzce Üniversitesi fuar süresince “Biyoçeşitlilik” teması ile kurduğu stantta Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, Bölgenin yaban hayatına özgü örneklerini; DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Bölgenin biyoçeşitliliğine yönelik yapılan çalışmalar sırasında elde edilen canlı türlerini; DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele, DAGEM kapsamında üretilen bal, polen ve propolis gibi arı ürünleri hakkındaki bilimsel çalışma sonuçlarını; Herbaryum Uzmanı Serdar Aslan ise Bölgenin endemik bitki türü örneklerini ziyaretçilere sundular.

Katılımcı ülkelere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından EXPO 2016’da stant açarak destek veren üniversitelere ve stantta görev alan öğretim elemanlarına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından sertifikaları verildi. Düzce Üniversitesinden Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ile Herbaryum Uzmanı Serdar Aslan’ın sertifikalarını aldığı program, verilen kokteylin ardından sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle