Hoşgeldiniz  

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL, KEMER’DE

SEMİH KÖKEN | 31 Ekim 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL, KEMER’DE

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Yerel yönetimler eş güdüm toplantısı için Kemer’e gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir toplantı düzenledi.

Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, DSP’li belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, DSP İl Başkanı Metin Oktay, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, DSP Mali İşler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yumuşak, Genel Başkan Başdanışmanları, DSP’li Belediye Başkanları ve meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, meclis üyelerimiz Emrah Ayhan, İsmail Aka, Ferhan Fidan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Aksakal, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Necati Topaloğlu’na teşekkür ederek, seçimlerden sonra 6 belediyeyi kazandıklarını ve tüm DSP’li belediyelerin her zaman arkasında olacaklarını söyledi.

CUMHURİYET KENT PROJESİ

Uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkardıkları projeden bahseden Aksakal, “Cumhuriyet kent projesi, 10 hedef 10 ilke üzerine bina edilmiştir. Bunu, seçim çalışmaları kapsamında halkımızla da paylaşmıştık. Sevgi kenti, halk kenti, bilim kenti, doğa kenti, kültür kenti, hukuk kenti, üreten kenti, güneş kenti, köy kenti ve tekno kenti yaratmak yolunda, halkçı belediyecilik anlayışı içerisinde bir düzen kurma projesidir.” dedi.

Türkiye’nin şu anki durumunun içinden çıkılması zor bir görüntü sergilediğini ifade eden Aksakal, konuşmasına şöyle konuştu:
“İnsanların insanlık dışı şartlara mahkum edildiği, yerli halkın soykırımlarla yok edilmeye çalışıldığı, köle ticaretinin merkezi olan dünkü devlet, bugün kadim Türk milletine parmak sallamaktadır. Öncelikle uyarmalıyım ki, Türk milletine sallanan hiçbir parmak sağlam kalmamıştır. Bugüne kadar ülkeyi bu duruma düşüren hiçbir iktidar da ayakta kalmamıştır. Ekonominin bugün ki hali tam bir fiyaskodur. Üretim bitti, kaynaklar tükendi. Bu devlet Türk milleti olarak hepimizindir. Sözde müttefikimiz olan ABD ile olan ilişkilerimiz yeniden gözden geçirilmelidir. ABD’nin himayesinde palazlandırılan PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin ve DEAŞ’ın sözde uzaklaştırılması sorunun çözülmesi değil düğümlenmesi olacaktır. Bu yaklaşım hastalıklıdır. Sayın Cumhurbaşkanının 13 Kasım’da gerçekleştirmeyi planladığı ABD ziyareti derhal askıya alınmalıdır. Hiçbir şey için geç değildir.”

Başkan Topaloğlu ise Genel Başkan Önder Aksakal’ın ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kimseyle hesaplaşmak için göreve gelmediklerini, sadece Kemer’e hizmet etmek için geldiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden beri bazı kesimlerin bir açık aradıklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Bizim açığımızı arıyorlar ama bulamayacaklar. Basın mensuplarıyla sık sık bir araya gelerek basın toplantısı düzenliyoruz ve istedikleri soruları soruyorlar. Bizi eleştirirlerse biz doğruyu buluruz. Borçlarımızı ödeyip yatırımlarımızı yapıyoruz. Geçen hafta, 2016’dan 2018’e kadar mal verip de paralarını alamayan vatandaşların 1,5 milyon lira kadar paralarını yatırdık. Artık Kemer Belediyesi ile esnaf arasında güven oluştu. En büyük borcumuz sigortaya var. Belediyeye ait şirketin borçlarını ödedik. Yatmayan sigorta parasının üzerine 1 milyon 600 bin lira faiz binmiş. En kısa zamanda bu faizin de ödenmesi talimatını verdim.” dedi.

NECATİ HOCA HİÇ DEĞİŞMEDİ

Başkan Topaloğlu, eğitim alanında yaptıkları çalışmalardan da bahsederek, şöyle konuştu:
“6 bin öğrencinin kırtasiye malzemeleri verdik. 600 tane ilköğretimde okuyan öğrencinin taşımasını yapıyoruz. Belki Türkiye’de tek olan 1058 lise öğrencisinin taşımasını da yapıyoruz. Ahmet Erkal Spor Tesisleri’nde yapımı devam eden etüt merkezi var. Burada üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs imkanı sağlayacağız. Kemer’de her şey var. Yatırımları da herkes görecek. Bunun örneklerini daha önce Göynük’te herkes gördü. Necati Hoca hiç değişmedi. Toplumun önünde olanlar lüks yaşamayacak. Biz mütevazi olacağız ki birileri de bizden örnek alacak. Kemer sıkmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 7 ayda sadece benim özel kalemimden yapılan tasarruf 4 milyon 100 bin lira. Kimse endişeye kapılmasın. Hesap vermeye hazırız. Sorgulanmaya hazırız. Hodri meydan. Açık oturumlara da hazırız. Kemer’de her şey değişecek.”

DSP TAHTALI DAĞI’NIN ZİRVESİNDE

Belediye Başkan Necati Topaloğlu’nun daveti üzerine 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine gezi düzenleyen DSP Genel Başkanı Aksakal ve beraberindeki heyet, zirvede bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aksakal ve beraberindeki heyet daha sonra toplantı yaptı. Toplantı sonrası belediyemize gelen Aksakal ve beraberindeki heyet, Şili’de ümitler kategorisinde 47 kiloda dünya karate şampiyonu olan Müşerref Özdemir’i tebrik etti.

Başkan Topaloğlu, Genel Başkan Önder Aksakal ve beraberindeki heyete, Kemer tablosu hediye etti.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise, düğün, ağaç ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ağaç, takım elbise ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle