Hoşgeldiniz  

DPA Alman Basın Ajansı Başkan Vekili Can’ı Ziyaret Etti

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

DPA Alman Basın Ajansı Başkan Vekili Can’ı Ziyaret Etti

Almanya’nın Duesseldorf şehrinden gelen Alman gazeteci, editör Lena Klimkeit Belediye Başkan vekili Ahmet Can’la ile görüşerek ilçenin turizm faaliyetleri ve Kemer’in öne çıkan değerleri hakkında bilgi aldı.
Kemer’de ve bölgede yaşanan turizm krizi, tarihi ve kültürel özellikleriyle yakından tanıyarak Almanya’da tanıtmak amacıyla Kemer’e gelen ekip, Kemer Belediye Başkan Vekili Ahmet Can’la da tanışmak üzere ziyarette bulundu. Kemer Belediyesinde başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete DPA Alman Basın Ajansı muhabirleri yanı sıra KETOB Başkanı Tayyar Gül ve Yönetim Kurlu Üyesi Selçuk Akıltopu da katıldı.


Alman ziyaretçilerin Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü tanımak istediklerini ve izinli olması nedeniyle Başkan Vekili Ahmet Can’la sohbet etmek istediklerini belirtti. Kemer’e özel olarak gelen ekip, Turizmle ilgili merak ettikleri sorularını yöneltti. Ekip ilk olarak Kemer’in son yıllarda Rus krizi ile birlikte turizmin etkileri ve etkilerin turizmciye ve vatandaşa ne gibi etkileri olduğunu, turizmin gelişim süreci ile ilgili Kemer’de neler yapılması gerektiğini sordu.
Öncelikle Başkan Vekili Can, misafirlerine Kemer ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve Kemer’e gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Kemer Belediyesi olarak Başkanımızın önderliğinde başta Almanya olmak üzere 26 ülkede 40’a yakın fuara katıldık. Yaşanan krizlerin bölgemizi en az şekilde etkilemesi içinde yurt içinde de bölgemizin tanıtımlarını sürdürdük. Türkiye’de olduğu gibi Kemer bölgesi de yaşanan Rus krizden sonra turizmden etkilendi. Ama belediye olarak sezon başlamadan önce tedbirlerimizi alarak bu krizden bölgemizi en az şekilde etkilenmesini sağlamaktı. Bu çalışmalarımızı Başkanımız Sayın Mustafa Gül önderliğinde yaparak başarmaya çalıştık. Tabi bu çalışmalarımızın ürünü ancak sezon sonunda görebiliriz. Dedi
Turizm hakkında soruların bir kısmını cevaplayan KETOB Başkanı Tayyar Gül; Rusya ile yaşananın krizin bölgemizi olumsuz etkilediğini. Biz bu yaşadığımız olumsuz süreçte asla pes etmedik. Ülkemizin ve bölgemizin tanıtımı için Kemer Belediyesi ile ortak hareket ederek yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarımızı arttırdık. Geldiğimiz süreçte ve geçtiğimiz günlerde yaşadığımız üzücü hadiseden önce bölgemizdeki turizm toparlanma sürecine girmişti. Beklenmeyen bu girişimden dolayı maalesef içinde bulunduğumuz bu günlerde duraklama süreci yaşıyoruz. Hükümetimizin dış politikadaki atmış oldukları olumlu adımları destekliyoruz. Buna Rusya ve İsrail ile atılan adımları örnek verebiliriz. Çünkü biz turizmin huzur ortamında olması gerektiğini biliyoruz ve bilmekteyiz. İstanbul Sultanahmet’te olan olay bizleri son derece üzmüştür diye sözlerine devam eden Gül; İstanbul’da yaşanan vahim olayda hayatlarını kaybeden Alman vatandaşlarının birinci derece yakınlarına Kemer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül’ün fikriyle ömür boyu bölgemizde tatil verileceğini de söyledi.
Ziyarette söz alan KETOB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Akıltopu bir otel sahibi olarak hem fikirlerini söyledi hem de gazetecilerin sorularını cevapladı.
Ziyaret sonunda ise hatıra fotoğraf çekiminin ardından ve iyi temennilerle görüşebilmek dileğiyle misafirlerini makamından uğurladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle